anchetaonline.ro

(VIDEO) Poliția Argeș, precizări despre agresiunea din cartierul Nord

de | 14.10.2022 13:21 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Importante, Județean, Pitești

INFORMAȚII NOI

Potrivit ultimelor informații, Poliția Argeș s-a autosesizat în acest caz și desfășoară cercetări.

În urma imaginilor apărute în spațiul public, cu privire la o stare conflictuală, petrecută între două minore, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În cursul dimineții de 14 octombrie a.c., ca urmare a informațiilor apărute în mediul online, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești s-au sesizat, din oficiu, și efectuează verificări, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Știre inițială

Noi informații ies la iveală în cazul fetei de 12 ani care a fost bătută de o altă adolescentă, sâmbătă, 8 octombrie, în cartierul Nord din Pitești. Copila ar fi fost lovită cu pumnii, picioarele, i-a fost turnat suc în cap, iar ulterior pusă să lingă adidașii agresoarei, așa cum povestește mama victimei. Totul s-ar fi petrecut din cauza unui băiat, iar scena a fost filmată de o altă adolescentă, prezentă la întreaga bătaie.

VIDEO poate fi văzut AICI.

Potrivit mamei fetei, Mihaela Ioniță, minorei i s-ar fi întins o capcană în momentul în care a ajuns pe mâinile bătăușei. Victima ar fi stabilit o întâlnire cu o altă fată, la care a ajuns și agresoarea.

Ea s-a cunoscut cu o fată pe Instagram, cu care s-a înțeles foarte bine și au stabilit să se întâlnească. ”Prietena” a venit pentru prima dată în Pitești și s-a dus să se plimbe în Lunca Argeșului, iar acolo s-a văzut cu agresoarea și cu încă o fată. Apoi, s-au gândit să o sune pe fiica mea, să se întâlnească cu ea și să o bată. Au mers într-un parc din Nord și acolo a fost bătută”, a transmis Mihaela Ioniță pentru Anchetaonline.ro.

Totodată, mama copilei susține că fata ei nu avea nicio legătură cu băiatul din cauza căruia ar fi luat naștere conflictul.

„Copilul meu o să fie șmecher și n-o să pățească așa ceva”

Agresoarea are 13 ani, iar mama victimei susține că a vorbit cu părinții acesteia și i-a pus la curent în legătură cu îndeletnicirile fetei lor. Părinții s-au declarat șocați și au cerut scuze în numele fetei.

Însă, agresoarea nu ar fi avut aceeași atitudine. Ba chiar, ar fi sunat-o pe mama victimei sale, iar în timpul conversației, fiind întrebată ce ar fi făcut în locul ei, dacă ar fi mamă, fata i-ar fi răspuns senină: „Copilul meu o sa fie șmecher și n-o să pățească așa ceva.”

Tot timpul mâ gândesc prin ce a trecut. Îi dădusem 10 lei la ea, să aibă de un suc, iar fata mea, de frică, după întâmplare, s-a întors cu Boltul acasă.

A umilit-o în ultimul hal! Putea să îi dea una în gât, să îmi omoare copilul”, a declarat Mihaela Ioniță.

Mihaela Ioniță mai spune că fetița a rămas traumatizată în urma acestei întâmplări, iar a doua zi i-a fost frică să se ducă la școală.

bataie nord pitesti - (VIDEO) Poliția Argeș, precizări despre agresiunea din cartierul Nord

Nu mai are încredere în nimeni. În prima zi i-a fost frică să meargă la școală. Probabil o vom trimite la un psiholog dacă vom considera că va fi cazul”, a adăugat mama copilei.

Femeia spune că va face o plângere la Poliție.

Bullying-ul, tot mai des întâlnit în România

Din păcate, astfel de cazuri sunt din ce în ce mai frecvente în ultima perioadă, iar copiii cad victime unor agresiuni de tip bullying.

În cele mai frecvente cazuri, bullying-ul presupune amenințări, violență verbală (hărțuire, porecle, apropouri sexuale), lovituri și îmbrânceli, distrugerea unor obiecte personale, distribuirea de informații false și jignitoare (zvonuri) de natură să afecteze imaginea victimei în colectivitate, acțiuni de excludere socială etc.

Există, de asemenea, conceptul de cyberbullying, adică consumarea acestor tipuri de agresiuni în mediul digital, pe grupuri de watssapp, pe rețele sociale, pe diferite suporturi online. Se manifestă prin distribuirea de materiale foto-video sau de mesaje jenante pentru victimă, prin amenințări fățișe și chiar prin furturi de identitate. Acesta este mai ușor de dovedit, lăsând urme care pot duce autoritățile direct către agresori (bullies).

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) Pitești: Fată de 12 ani- bătută cu pumnii și picioarele!

 

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: