anchetaonline.ro

(Video) Turistul prăbușit de pe Vârful Negoiu a fost salvat! Intervenția Salvamont a durat 15 ore!

de | 09.04.2022 18:41 | Știri, Eveniment, Județean

INFORMAȚII NOI

Acțiunea de salvare a durat 15 ore iar în total au participat 30 de salvatori: 16 de la Sbiu și 14 din Argeș. Intervenția a vut loc în urma unui apel la SNAU 112.

Elicopterul a încercat să pună salvatorul aero în zona unde se afla victima dar nu a reușit din cauza vântului puternic, astfel că operațiunea de salvare a continuat terestru. Victima a ajuns jos la Piscul Negru și ulterior a fost trasportată la spitalul municipal din Curtea de Arges.

Bărbatul a ajuns la spital cu politraumatisme și o fractură de membru inferior drept.

 

Untitled collage 14 - (Video) Turistul prăbușit de pe Vârful Negoiu a fost salvat! Intervenția Salvamont a durat 15 ore!

 

Opt persoane se aflau pe munte, acestea erau venite din mai multe zone ale țării: Brașov, Arad, Sibiu, Constanța, Baraolt și toate au ajuns în siguranță la cabană.

Victima,un bărbat de 46 de ani este din Constanța

 

Video: Salvamont Argeș

Coborârea s-a desfășurat în condiții grele, pe viscol.

Împreună cu salvatorii a coborât și grupul format din trei femei și cinci bărbați care urcau în creastă împreună cu bărbatul rănit.

 

Salvamont Argeș face încă o dată apel la iubitorii muntelui să își ia toate măsurile de precauție, să analizeze traseele pe care vor să le parcurcă și să se doteze corespunzător.

În caz de nevoie, turiștii aflați în dificultate trebuie să sune la Dispeceratul Național Salvamont, folosind sintagma  0salvamont, prin apăsarea tastelor corespunzătoare literei, unde un dispecer va redirecționa apelul către formația Salvamont pe raza căreia se află situația în cauză. De asemenea, la acest număr pot fi cerute și informații privitoare la starea traseelor turistice.

Pentru apelul de urgență formați 112.

 

INFORMAȚII INIȚIALE

Intervenție de urgentă a echipelor Salvamont de la cota 2000 după ce un bărbat de 47 de ani a căzut de pe munte în zona Vârfului Negoiu/ Strungi în masivul Făgăraș și prezintă, conform primelor informații transmise către salvatori, fracturi la membrele inferioare.

 

 

Au plecat în salvarea sa 9 oameni din echipa Salvamont Argeș și 2 colegi de-ai lor de la Sibiu. Aceștia din urmă au fost deja postați în creasta muntelui de către elicopterul trimis în ajutor și se încearcă preluarea victimei, prin troliere . Ei se află la aproximativ o oră de locul în care se află bărbatul accidentat. Elicopterul a plecat deja să mai aducă alți 2 specialiști în salvare montană, din județul vecin.

interventie elicopter salvamont

Sursa Foto: Salvamont Romania

7 ore distanță, pe jos, între salvatorii Salvamont și victima căzută

Dacă manevra nu are succes, vin deja rapid din spate, în urcare, cei 9 argeșeni pentru recuperarea victimei pe calea terestră. Li se mai alătură, conform noilor informații, încă 5 colegi de la Câmpulung, dar pentru intervenția pedestră timpul estimat este de circa 7 ore.

Având în vedere distanțele dintre salvatori și bărbatul prăbușit, operațiunea de extragere a acestuia se va întinde în noapte.

Știre în actualizare. Revenim cu detalii.


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: