anchetaonline.ro

Mirela Retegan de la Gaşca Zurli – întâmpinată de zeci de copii la Şcoala „Al. Davila”

de | 05.12.2022 20:02 | Eveniment, Lifestyle, Pitești, Știri

„Tanti Prezentatoarea” le-a mulţumit copiilor, părinţilor şi profesorilor pentru bunătatea de care au dat dovadă dăruind peste 100 de perechi de ghetuţe noi copiilor sărmani.

Mirela Retegan, iniţiatoarea campaniei „Încalţă un copil de toamnă”, a vizitat luni, 5 decembrie, în ajun de Moş Nicolae, Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila” Piteşti. Fondatoarea celei mai iubite trupe pentru cei mici, Gaşca Zurli, nu a ales întâmplător această unitate de învăţământ: aici se află centrul judeţean de colectare a donaţiilor constând în ghetuţe sau cizmuliţe noi pentru copiii din familii cu posibilităţi materiale reduse.

Preşedinta Fundaţiei Zurli – asaltată de copii

Abia sosită la Piteşti după un drum lung şi după ce în urmă cu două zile Gaşca Zurli a susţinut un spectacol la Munchen, iar aseară un altul la Viena, Mirela Retegan a fost întâmpinată la Şcoala „Al. Davila” de câteva zeci de elevi, care au cântat la unison câteva din refrenele îndrăgite ale binecunoscutei trupe.

„Tanti Prezentatoarea” – aşa cum este cunoscută de milioanele de copii din România şi nu numai –  a mulţumit copiilor şi părinţilor care s-au alăturat campaniei iniţiate de Fundaţia Zurli, dăruind altor micuţi mai puţin norocoşi o pereche nouă de încălţăminte în prag de iarnă, şi a felicitat profesorii şcolii pentru implicare, în special coordonatorului local al proiectului, Monica Morăreasa.

Deşi avea un program extrem de încărcat, fiind aşteptată să fie alături de Gaşca Zurli la concertul din Piaţa Primăriei, Mirela Retegan nu a plecat până nu s-a fotografiat cu toţi copiii care au dorit să păstreze o amintire a întâlnirii cu creatoarea celei mai iubite trupe pentru copii.

Mirela Retegan si Monica Morareasa scoala Davila Pitesti

Pentru mine acest proiect reprezintă un răspuns la bunătate şi iubire. Copiii şi părinţii au răspuns cu mare entuziasm chemării noastre de a ajuta pe cei aflați în situații mai putin fericite. Multumesc părinţilor si copiilor care au participat in cadrul acestui proiect. Împreună facem ca roata binelui sa se învârtă!” –  a spus Monica Morăreasa, coordonatoarea campaniei „Încalță un copil” la nivelul judeţului Argeş.

Mirela Retegan este creatoarea fenomenului Zurli. Este scriitoare, om de radio, antreprenoare, jurnalistă cu peste 20 de ani de experienţă și „Antrenorul Părinţilor“ din România. Este autoarea celor mai iubite cântece pentru cei mici ale momentului și a unora dintre cele mai îndrăgite povești pentru cei mici, personajele sale fiind modele pentru milioane de copii

Campania continuă până pe 15 decembrie

În România anului 2022, există în continuare copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți, pentru că familiile lor nu le pot asigura o pereche de ghete, copii din centre de plasament care nu au mai primit un lucru nou niciodată. În primele trei ediții, Încalță un copil a mobilizat mii de oameni din țară și comunitățile de români din diaspora. Astfel, organizatorii, cu ajutorul partenerilor lor, au reușit să strângă 25.000 de perechi de încălțări noi, pentru 25.000 de copii din toată România.

Campania Zurli incalta un copil

Cei care mai doresc să doneze încălţări noi pentru cei mici – fie că sunt din Piteşti ori din alte localităţi din judeţ – o pot face în continuare, campania fiind prelungită până pe 15 decembrie. Prin campania „Încalță un copil”, Mirela Retegan – fondatoarea brandului Zurli își propune să încalțe cu ghete noi copiii din  comunitățile îndepărtate, din sate uitate de lume unde cei mici nici nu îndrăznesc să viseze la ghete sau haine noi.

Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi, iar pe lângă o pereche de ghetuțe sau cizme, oamenii sunt încurajați să pună și alte lucruri necesare unui copil: haine noi, groase, să le țină de cald iarna (bluze, geci), o carte, o jucărie, o căciulă, un fular, rechizite pentru școală.

Donaţiile se pot aduce la Şcoala Gimnazială „Alexandru Davila”, din Piteşti, str. Făgăraş nr. 10, coordonator Monica Morăreasa, tel. 0770.831.291.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

“Moș Crăciun vine și la tine!” Campanie umanitară organizată de Centrul Cultural Mioveni

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: