anchetaonline.ro

(VIDEO) Atenție, șoferi! Polițiștii sunt pe străzile din Argeș

de | 22.12.2022 12:42 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Polițiștii rutieri din județul Argeș continuă acțiunile pentru prevenirea și combaterea cauzelor ce duc la producerea evenimentelor rutiere.

În ultimele 24 de ore, oamenii legii au aplicat, în județul Argeș, aproximativ 150 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 20.000 de lei. De asemenea, 10 șoferi au rămas fără permisele de conducere, în urma controalelor, iar 5 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Polițiștii reamintesc că dotarea mașinilor cu anvelope de iarnă este obligatorie atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. Cei care nu respectă legea, riscă amenzi între 1.305 și 2.900 de lei (de la 9 la 20 de puncte-amendă). De asemenea, va fi aplicată și sancțiunea complementară imobilizare, prin reținerea certificatului de înmatriculare și eliberarea unei dovezi înlocuitoare fără drept de circulație.

Prin urmare, agenții de poliție recomandă șoferilor să respecte regulile de circulație, adaptând permanent viteza la condițiile meteo și la cele de trafic.

În special în condiții de iarnă, dar și când există alte condiții ce afectează aderența la partea carosabilă (apă, respectiv aluviuni cauzate de ploaie, condiții de temperatură scăzute ce scad aderența anvelopelor de vară și favorizează poleiul), dar și în condiții de afectează vizibilitatea (ploi sau ceață ori condiții de iarnă precum cele ce fac obiectul exemplului de mai sus), viteza de deplasare trebuie redusă, astfel încât să preveniți deraparea și la care să puteți frâna în condiții de siguranță”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Totodată, pietonii sunt sfătuiți să circule doar pe trotuar, sau, în lipsa acestuia, pe acostament și să traverseze numai pe trecerea de pietoni, după ce intenția de a traversa a fost observată de conducătorii auto care se apropie și aceștia opresc în condiții de siguranță.

Foto/Video IPJ Argeș

Citește articolele pe același subiecte:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare: