(VIDEO) SUA a marcat 21 de ani de la atentatele din 11 septembrie. Imaginile care au șocat lumea

de | 11.09.2022 23:00 | Știri, Eveniment, Importante, Național

Au trecut 21 de ani de la atentatele sângeroase comise în Statele Unite ale Americii acolo unde și-au pierdut viața aproape 3000 de oameni.

 

Pe 11 septembrie 2001 întreaga planetă a fost cutremurată de imaginile în care erau prezentate cele patru atacuri sinucigașe comise de membrii rețelei teroriste Al-Qaida.

Aceștia au deturnat patru avioane comerciale iar atacurile au avut loc dimineața.

Primul avion, American Airlines numărul 11, a lovit în plin Turnul de Nord al World Trade Center din New York la ora locală 8:46.

 

11 septembrie

La puțin timp, mai exact la ora locală 9:03 zborul United Airlines numărul 175 a lovit Turnul de Sud.

A urmat apoi clădirea Pentagonului care a fost lovită de un grup de teroriști la ora 9:37 iar la 10:03 al patrulea zbor care avea ca țintă Capitoliul sau Casa Albă, s-a prăbușit lângă Shanksville, Pennsylvania, deoarece pasagerii s-au luptat cu teroriștii din avion.

 

 

Turnul de Sud al World Trade Center s-a prăbușit aproximativ la ora 10:00 iar Turnul de Nord s-a prăbușit la o jumătate de oră după.

 

11 septembrie

 

Bilanțul victimelor este unul tragic, au murit 2993 de oameni din 90 de țări dintre care 246 se aflau în cele patru avioane deturnate.

Printre persoanele decedate au fost și cinci români, trei se aflau la muncă la etajul 103 al primului turn.

 

11 septembrie

 

Astăzi, președintele Joe Biden a declarat referitor la atentatele de acum 21 de ani:

Cursul istoriei americane s-a schimbat în acea zi. Dar ceea ce nu s-a schimbat sunt “caracterul acestei naţiuni”, “sacrificiile, dragostea, generozitatea” de care sunt capabile Statele Unite, a precizat liderul american.

 

11 septembrie

Foto: Digi 24

Video: Youtube

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Joe Biden | SUA

Ultimele articole