anchetaonline.ro

Mai mulți români s-au trezit cu voucherele de alimente anulate. Aflați ce greșeală au făcut

de | 10.10.2022 10:25 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

  • Vouchere anulate!

 

Voucherele sociale oferite prin programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt de un real folos românilor, în special celor din categoria persoanelor vulnerabile.

cardurile sociale vouchere

Până la această dată au fost virate două tranșe din cele patru pe care reprezentanții Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene au anunțat că le vor acorda până la sfârșitul acestui an.

Următoarea tranșă, conform graficului prezentat la începutul programului de către autorități, urmează să fie virată în perioada 17 – 21 octombrie.

Toți beneficiarii acestor carduri sociale trebuie să știe că nu pot cumpăra decât alimente nu și alte produse de igienă sau de casă, altfel caldurile pot fi anulate.

vouchere alimente

Mulți români s-au trezit cu aceste carduri blocate din cauza unor greșeli banale precum faptul că au cumpărat șervețele, hârtie igienică, detergenți sau hrană pentru animale.

Foarte important de reținut este faptul că se pot achiziționa doar alimente pentru oameni sau se pot plăti mese calde. Mai exact pe lista de cumpărături intră următoarele: uleiul, făina, orezul, pastele, zahărul, fructele, legumele, carnea sau lactatele.

vouchere alimente

În cazul în care sunt persoane care nu au primit tichetele sociale pentru alimente, acestea se vor putea adresa Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene sau Ministerului Muncii, în funcție de problema pe care o întâmpină.

 

“Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române”, precizează Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

 

 Cine beneficiază de acest ajutor financiar:

– pensionarii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

– persoanele fără adăpost.

 

vouchere alimente

 

Reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene anunță faptul că sumele disponibile sunt valabile 12 luni  de la data încărcării lor

Magazinele de unde se pot face cumpărături cu aceste vouchere sunt verificate în fiecare săptămână iar dacă există modificări, reprezentanții MIPE anunță din timp.

Printre magazinele de unde se pot face cumpărături cu acest gen de card, se află: Cora, Profi, Kauflan sau Lidl.

 

Foto descriptiv

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

 

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: