De la 1 iulie. 1,8 milioane de angajați vor beneficia de majorarea salariului minim

de | 21.06.2024 17:04 | Național, Economic

Premierul României, Marcel Ciolacu, a precizat astăzi că Guvernul va introduce salariul minim european în România cu scopul de a proteja puterea de cumpărare și de a ridica salariul mediu brut la “cât mai aproape de 50% din salariul mediu net pe economie”. De asemenea, Marcel Ciolacu reamintește căde creșterea salarialăaplicată de la 1 iulie vor beneficia 1,8 milioane de angajați.

”Introducem azi salariul minim european în România. Urmărim protejarea puterii de cumpărare, un câștig salarial mediu brut cât mai apropiat de 50% din salariul mediu net pe economie și raportarea la productivitatea muncii. Reamintesc că, din 1 iulie, majorăm salariul minim de la 3.300 la 3.700 de lei și vor beneficia circa 1,8 milioane de angajați”, a transmis astăzi premierul Marcel Ciolacu.

După ședințade. Guvern, reprezentanșii. Ministerului Muncii au anunțat că Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie 2022 a Parlamentului European și a Consiliului privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană. Proiectul de lege urmează să fie supus adoptării de către Parlamentul României în regim de urgență.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiși, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Este oficial. ”Salariul minim brut pe țară garantat în plată va fi actualizat anual”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Parlamentul României

Ultimele articole