Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) vine cu un anunț important pentru români. De la 15 martie restaurantele, cafenelele sau barurile, sunt obligate să treacă în meniuri informații despre calorii, proteine ori aditivi.
”Începând cu data de 15 martie, în toate unitățile din domeniul HoReCa veți fi informați corect și complet despre ceea ce mâncați”, a anunțat ANPC pe pagina de Facebook a instituției. Astfel, începând cu data de 15 martie 2023 intră în vigoare Ordinul 201/2022. Iniţial, decizia urma să intre în vigoare la sfârșitul lunii decembrie a anului trecut.
Vor trebui menționate în meniu următoarele:
- aditivii;
- cantitatea;
- declarația nutrițională;
- alimentele cu efect alergen.
Potrivit postării celor de la ANPC, ”unitățile care trebuie să respecte această măsură, sunt: restaurante, restaurante cu livrare, braserii, cafenele, baruri, berării, unități cofetărie, patiserie, ceainării, unități pentru organizarea evenimentelor, unități tip bufet și pizzerii”.
Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului, digi24.ro.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
Atenție! Un mărţişor nu poate fi din argint sau placat cu aur dacă costă câțiva lei