15,6 milioane lei pentru deszăpezirea drumurilor din Argeş în iarna 2023-2024

de | 12.10.2023 11:35 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Deși temperaturile sunt încă văratice, planurile pentru iarnă sunt deja făcute de către Consiliul Județean Argeș.

În ședința din luna septembrie s-a aprobat devizul estimativ și planul de acțiune pentru prevenirea şi combaterea înzăpezirii şi a poleiului pe drumurile şi podurile judeţene pentru iarna 2023-2024. Conform acestui document, sezonul rece din acest an, la capitolul deszăpezire, necesită o alocare de 15.612.263,00 lei (fărăTVA), sumă care ar acoperi solicitările unei ierni grele.

Reţeaua de drumuri județene care trebuie acoperită este de 1.160,314 km. Pentru deszăpezirea acestora s-a calculat un necesar de 102 utilaje, de la buldoexcavator la gredere și freze. Comandamentul de iarnă va fi constituit la sediul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri Argeş RA care va funcționa nonstop și va fi alcătuit din tot personalul instituției.

Pantele și bazele de deszăpezire vor fi aprovizionate cu circa 19.000 tone de nisip și peste 5.500 tone de sare. Scăzând ce este în stoc, va fi nevoie, până la începutul sezonului rece, de achiziția a 17.761 tone de nisip și aproape întreaga cantitate de sare menționată.

Utilajele care deservesc această acţiune vor fi deplasate la punctele de sprijin (districte) urmând ca fiecare conducător de utilaj să acţioneze atunci când este cazul pe sectoarele de drum care i-au fost repartizate.”, se mai arată în raportul atașat hotărârii Consiliului Județean. 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Hidro Gaz Pipe va reabilita energetic Liceul Tehnologic Astra

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/sofia-paul/" target="_self">Sofia Paul</a>

Articol scris de Sofia Paul

Jurnalist cu peste 10 ani de experiență în presă pasionată de fotografie și călătorii.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole