Pe 24 august. PSD își va alege noua conducere și candidatul la prezidențiale

de | 11.08.2024 09:04 | Național, Politic

Pe 24 august, Partidul Social Democrat (PSD) va organiza Congresul Național, eveniment care va decide noua conducere a formațiunii și va desemna candidatul pentru alegerile prezidențiale. O premieră a acestui congres va fi introducerea votului electronic, realizat printr-o aplicație mobilă.

La sfârșitul săptămânii, liderii socia-democrați s-au întâlnit pentru a discuta despre congresul programat peste două săptămâni. La Congres, fiecare membru va primi pe legitimația de delegat un cod QR individual care va fi scanat cu telefonul mobil. Sesiunea de vot va dura 15 minute cu rezultat cu tot, potrivit informațiilor apărute în presa națională. De asemenea, va fi un vot secretizat. Congresul va aduce și o expansiune a posturilor de vicepreședinți, noua structură de conducere urmând să cuprindă 21 de membri. În prezent sunt 17 oameni în Biroul Politic Național, adică un președinte, doi prim-vicepreședinți, un secretar general, un președinte al Consiliului Național, opt vicepreședinți pe regiunile de dezvoltare și patru pe diferite domenii. 

În cursa pentru prezidențiale și-au anunțat intenția de a candida, până acum, Nicolae Ciucă, președintele PNL, Elena Lasconi USR, George SimionAUR, Diana Șoșoacă și independenta Ana Birchall. Marcel Ciolacu nu și-a anunțat intrarea oficială în cursa pentru prezidențiale.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Încep tatonările înainte de alegeri. Replici tăioase între Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: AUR | Elena Lasconi | George Simion | Marcel Ciolacu

Ultimele articole