24 de elevi din Argeş primesc câte 200 de euro de la stat ca să-şi cumpere calculatoare

de | 04.07.2024 09:30 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

În Monitorul Oficial de marţi, 25 iunie, a fost publicat Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 4.725/2024 prin care se aprobă lista nominală a beneficiarilor din acest an ai Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, în cadrul programului cunoscut sub numele „Euro 200”. Din cei 1912 tineri din listă care vor beneficia de ajutorul de 200 de euro de la stat, 24 sunt din Argeş, aceştia având posibilitatea să îşi cumpere calculatoare noi, până la jumătatea lunii octombrie.

Potrivit calendarului acordării ajutorului financiar pentru achiziționarea de calculatoare pentru acest an, eliberarea bonurilor valorice către beneficiari se va face în perioada 26 august – 6 septembrie, iar între 2 septembrie şi 16 octombrie tinerii îşi pot cumpăra calculatoarele, fie tip desktop, fie laptop. Toate calculatoarele cumpărate prin programul Euro 200 trebuie să aibă, în mod obligatoriu, și un sistem de operare licențiat.

Cei 24 de elevi argeşeni care se află pe lista beneficiarilor Programului „Euro 200”, ediţia 2024, sunt de la Şcoala Gimnazială Vrăneşti (9), Şcoala Gimnazială Nr. 1, Schitu Goleşti (5), Liceul Tehnologic Topoloveni (5), Şcoala Gimnazială „Radu Şerban”, Sălătrucu (2) şi câte un elev de la şcolile din Broşteni-Aninoasa, Poienarii de Muscel şi Vlădeşti.

Sprijinul financiar se acordă o singură dată în cadrul unei familii, tinerii solicitanţi având vârsta de maximum 26 de ani, iar venitul brut pe membru de familie nu trebuie să depăşească 500 de lei.

Foto descriptiv. Sursa foto: Adevărul.ro

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ADMITERE LICEU 2024 ÎN ARGEŞ. Lista locurilor disponibile la cele mai căutate licee din judeţ

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: