25 de ani de la înființarea Inspecției Muncii

de | 12.07.2024 18:05 | Administrație, Județean

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș a organizat în data de 11 iulie 2024 la sediul instituției situat în B.dul Republicii nr.11, Pitești ”Ziua porților deschise”, zi în care, Inspecția Muncii a celebrat un sfert de secol de activitate dedicată protejării drepturilor și securității angajaților din România, în cadrul căreia angajatori și angajați implicați în sfera relațiilor de muncă precum și în cea a  securității și sănătății în muncă, au beneficiat din partea inspectorilor de muncă, de informare și îndrumare.

Evenimentul a fost organizat pentru a marca Ziua Inspecției Muncii, în special, aniversarea a 25 de ani de activitate.

În scopul unei evaluari obiective a activității instituției precum și pentru îmbunătațirea serviciilor furnizate, prin intermediul chestionarului de evaluare, participanții  au avut posibilitatea completării formularelor, respectiv exprimarea de sugestii care să conducă la asigurarea unui serviciu public de calitate. Astfel, a fost completat un număr de 157 chestionare de evaluare.

Conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș reiterează de asemenea faptul că, și pe site-ul ITM Arges poate fi accesat, la secțiunea ,,interes public” formularul ,,chestionar de evaluare.

ITM Argeș menționează faptul că toate aceste informații vor fi utilizate pentru îmbunătățirea serviciilor oferite de către instituție.

Ziua Inspecției Muncii a fost marcată și prin comunicate de presă difuzate în mass-media (presa și televiziune), prin acțiuni de informare la sediile angajatorilor de pe raza județului Argeș.  A fost distribuit un număr de aproximativ 400 pliante personalizate ce conțin informații cu privire la prioritățile de acțiune ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeș.

Mai mult, ziua Inspecției Muncii, ”o instituție esențială a statului roman”, așa cum a caracterizat-o Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona Bucura Oprescu, a fost marcată în cadrul unei videoconferințe la care a participat  conducerea Inspecției Muncii precum și cea a inspectoratelor teritoriale de muncă din toată țara, mai informează reprezentanții ITM Argeș.

Totodată conducerea Camerei de Comerț și Industrie Argeș, a Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii Argeș și parteneri sociali au transmis mesaje de felicitare și au reiterat importanța continuării colaborării pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

„Privind spre viitor, Inspecția Muncii își propune să își consolideze rolul de garant al drepturilor angajaților, să inoveze și să se adapteze schimbărilor dinamice din piața muncii”, mai transmite ITM Argeș printr-un comunicat de presă.

 

Foto ITM Argeș

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Aparatură de ultimă generație la SJU Pitești!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministrul Muncii | Pitești | Roman

Ultimele articole