26 iunie – Ziua Drapelului Național

de | 26.06.2024 16:40 | Județean, Lifestyle

Astăzi, 26 iunie  este sărbătorită Ziua Drapelului Național.
Cu acest prilej reprezentanții Centrului Cultural Mioveni au transmis următorul mesaj:
„Simbol suprem al unității și identității românești, Drapelul Național este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie, care a fost proclamată ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.
Data a fost aleasă în amintirea zilei când, în timpul Revoluției de la 1848, tricolorul roșu, galben și albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române. Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăţie” înscrisă pe el, aşa cum arată „Istoria României în date” (Ed. Enciclopedică, 2003).
De-a lungul istoriei, nu a suferit transformări majore, doar distribuţia culorilor (în materie de proporţie şi poziţie) s-a schimbat într-o anumită măsură, fiind egalizată după Revoluţia de la 1848, când multe dintre statele Europei au adoptat ca drapel naţional steagul standard cu trei culori. Documente sigilografice atestă faptul că, în unele epoci istorice, drapelul românesc avea cele trei culori dispuse orizontal, cu roşul în partea superioară, galbenul în mijloc şi albastrul la bază”, este mesajul postat de Centrul Cultural Mioveni pe pagina de socializare Facebook.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Mioveni | Mioveni

Ultimele articole