De 3 ani, echipa multidisciplinară de la Colentina efectuează intervenții chirurgicale la Spitalul Mioveni

de | 11.08.2024 21:10 | Din ediția tipărită, Lifestyle, Mioveni

  • Un parteneriat de succes pentru sănătatea comunității!

De trei ani, în fiecare zi de vineri, în cadrul unui parteneriat strategic al Spitalului Orășenesc Mioveni, profesioniștii din Capitală, medici de renume, oferă consultații și intervenții chirurgicale chiar la noi „acasă”.

Mioveni potec - De 3 ani, echipa multidisciplinară de la Colentina efectuează intervenții chirurgicale la Spitalul Mioveni mioveni 2 - De 3 ani, echipa multidisciplinară de la Colentina efectuează intervenții chirurgicale la Spitalul Mioveni

 

Nu mai este nevoie de drum și internare la București, specialiști reputați, cu un portofoliu ce cuprinde și operații de extremă dificultate, venind săptămânal la Spitalul Mioveni. Echipa multisciplinară care se află în fiecare vineri și la Mioveni este condusă de reputatul conf. univ. dr. Teodor Potecă, medic primar chirurgie generală și doctor în medicină, șeful Secției Chirurgie Generală (1) din cadrul Spitalului Clinic Colentina. Alături de el, dr. Ioana-Georgeta Simion, medic primar anestezie și terapie intensivă și doctor în științe medicale, șeful Secției Anestezie și Terapie Intensivă (2) din cadrul aceluiași spital, și dr. Marian Forminte, medic primar chirurgie generală (Spitalul Clinic Colentina), contribuie la realizarea cu succes a intervențiilor chirurgicale. Echipa este susținută și de Mariana Sorica, medic rezident chirurgie generală (voluntar), care participă la aceste operații.

mioveni4 - De 3 ani, echipa multidisciplinară de la Colentina efectuează intervenții chirurgicale la Spitalul Mioveni Mioveni3 - De 3 ani, echipa multidisciplinară de la Colentina efectuează intervenții chirurgicale la Spitalul Mioveni

 

În cadrul Spitalului Mioveni, această echipă de top efectuează următoarele tipuri de intervenții chirurgicale:

Intervenții chirurgicale laparoscopice:

▼apendicectomie; ▼ colecistectomie; ▼ cura defectelor parietale (hernia ombilicală, inghinală, spiegel, incizională); ▼ cura herniei hiatale; ▼ patologia colo-rectală (hemicolectomia dreaptă, hemicolectomia stângă, colectomia segmentară, rezecția de rect, amputația de rect); ▼ enterectomie;▼gastrectomie; ▼splenectomie; ▼histerectomie totală/subtotală; ▼ anexectomie unilaterală/bilaterală; ▼ chistectomie ovariană; ▼ nefrectomie; ▼ suprarenalectomie; ▼ cura laparoscopică a varicocelului; ▼ laparoscopia diagnostică; ▼achalazie cardie; ▼ chiste esențiale renale;▼chiste esențial hepatic; ▼ laparoscopia bioptică; ▼ cura laparoscopică diverticul Meckel; ▼ cura laparoscopică a abceselor intraabdominale.

Intervenții chirurgicale în abordare clasică:

▼ apendicectomie; ▼ colecistectomie; ▼ cura herniilor (inghinală, femurală, incizională, ombilicală); ▼mastectomie, sectorectomie; ▼tiroidectomie subtotală; ▼ cura herniei hiatale; ▼ gastrectomie totală, subtotală; ▼ enterectomie; ▼hemicolectomie dreaptă; ▼ hemicolectomie stângă; ▼ colectomie totală; ▼ colectomie segmentară; ▼ jejunostomie;▼colostomie;▼gastrostomie;▼ amputație de rect;▼ rezecția de rect;▼ nefrectomie;▼adrenalectomie;▼splenectomie;▼ histerectomie;▼ anexectomie unilaterală/bilaterală;▼ duodenopancreatectomie cefalică;▼ pancreatectomie;▼ derivații biliodigestive;▼ hemoroidectomie;▼ sficterotomie pentru fisura anală;▼ crosectomie și safenectomiesafena internă;▼cura chirurgicală chist pilonidal;▼ cura chirurgicală abces perianal;▼amputația membru inferior (gambă, coapsă);▼ tratamentul infecțiilor intraabdominale (pancreatită acută, peritonită);▼ cura chirurgicală a chistului hidatic hepatic;▼ limfadenectomie axilară și inghinală;▼ cura varicocel;▼ cura chirurgicală hidrocel;▼ cura chirurgicală a fimozei; ▼ cura chirurgicală a incontinenței urinare;▼ intervenții de mică chirurgie.

Acest parteneriat unic aduce pacienților din Mioveni și zonele învecinate acces la intervenții chirurgicale complexe, efectuate de o echipă medicală de înaltă calificare, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spitale din marile orașe.

Pentru consultații, este nevoie de programare (la numărul de telefon 0372.791.212) și de bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la specialist.

 

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Turiști neechipați corespunzator pe munte. Ce transmit salvamontiștii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Mioveni | Spitalul Mioveni