4 octombrie – Ziua Mondială a Animalelor

de | 04.10.2024 15:35 | Județean, Lifestyle

Începând cu anul 1931, data de 4 octombrie a căpătat semnificația de Zi Mondială a Animalelor, sărbătorirea acesteia având loc pentru prima dată la Berlin, în 1925, transmit polițiștii argeșeni.

Cu acest prilej polițiștii Biroului Protecția Animalelor Argeș îndeamnă cetățenii să amintească faptul că educația este cel mai eficient mijloc pentru a trăi în armonie cu natura, reprezentată atât de firesc de animale, fie ele domestice sau sălbatice.

„Omul afectează atât prin acțiuni directe, cât și prin urmările colaterale ale acțiunilor sale, animalele de toate felurile. Astfel rezultă responsabilitatea, morală, dar și legală, a ocrotirii animalelor de către oameni.

Gestul unui copil, de a arunca cu o piatră spre un animal cu scopul de a-i face rău este unul care trădează faptul că acel copil, cu mica sa experiență de viață, a fost expus și educat doar spre a nesocoti viața din jurul său.

Același copil poate în schimb să observe în societatea din jurul său un gest de ajutare a unui câine sau pisici fără stăpân, pentru ca apoi să îi fie deschisă calea spre ceea ce înseamnă să fii un stăpân de animal responsabil – în esență, ceea ce ar trebui să definească ce însemnă să fii OM.

Îndemnul polițiștilor – să dăm exemplu de responsabilitate și omenie față de animale, astfel încât și copiii să ia din aceste gesturi exemple firești ale unui comportament echilibrat și armonios cu vietățile din jurul nostru!”, transmit reprezentanții IPJ Argeș.

Polițiștii argeșeni marchează această zi festivă, desfășurând activități de informare a proprietarilor și deținătorilor de animale de companie.

De precizat că prevederile legale, dar mai ales importanța asigurării condițiilor de bunăstare a animalelor, au fost transmise de polițiștii specializați din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș, în activitățile desfășurate astăzi, pe raza municipiului Pitești.

 

Sursa video: IPJ Argeș

Foto: captura video

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bărbat de 45 de ani din Bradu arestat după ce a luat o minoră de 16 ani la ocazie și a pipăit-o

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bradu | Pitești | Protecția Animalelor