40 de intervenții în 24 de ore pentru pompierii argeșeni

de | 04.09.2024 11:47 | Eveniment, Importante, Județean

Pompierii argeșeni au desfășurat în 24 de ore un număr de 40 de misiuni pe teritoriul județului dintre care trei incendii de vegetație și un incendiu izbucnit la un autoturism.

Pentru localizarea și stingerea incendiului izbucnit la autoturism a intervenit Detașamentul de Pompieri Bradu. Acesta a avut loc pe A1 la km 86. în comuna Rătești și s-a manifestat la nivelul compartimentului motor.Nu au rezultat victime, iar incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

incendiu Argeș

Incendiile de vegetație au avut loc după cum urmează:

  • în municipiul Curtea de Argeș, au ars aproximativ 150 mp;
  • în municipiul Câmpulung, au ars circa 200 mp;
  • în orașul Topoloveni, au ars în jur de 100 mp.

Cu această ocazie pompierii argeșeni reamintesc că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

„Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice”.

În perioada 3 septembrie, ora 08:00 – 4 septembrie ora 08:00 pompierii au fost solicitați să intervină de asemenea și în cazul a trei evenimente rutiere.Acestea au avut loc în municipiul Pitești și au fost implicate șase vehicule,Totodată echipajele SMURD au intervenit în teritoriu la peste 30 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență, anunță ISU Argeș

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 

Foto descriptiv gazetadebistrita.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Intervenție a pompierilor în Pitești! Fum de la balconul unui apartament situat la etajul 5!

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bradu | Pitești | Rătești | Topoloveni