49 de accidente grave în Argeș, în primele șase luni din 2024. 18 persoane și-au pierdut viața

de | 26.07.2024 14:22 | Eveniment, Județean

În primele șase luni din 2024, polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat pe drumurile publice 1.541 de acțiuni, în care au fost constatate 685 de infracțiuni și au fost aplicate peste 34.457 de sancțiuni contravenționale. Totodată, 3.159 de șoferi au rămas fără permisele de conducere, iar 1.585 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

Prezența sporită în trafic a polițiștilor argeșeni a redus și numărul grav al accidentelor rutiere, comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

În perioada ianuarie-iunie 2024, pe raza județului Argeș au fost 49 de accidente grave (cu 7 mai puține față de perioada similară a anului trecut), în urma cărora 18 persoane și-au pierdut viața.

Viteza excesivă și neadaptată la condițiile de drum și trafic rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în județul Argeș, relevă o analiză prezentată astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean Argeș. Aceasta este urmată de alte preocupări de natură a distrage atenția și traversarea neregulamentară a pietonilor.

Din cele 49 de accidente, șase s-au produs în municipiul Pitești, 2 persoane pierzându-și viața.

foto descriptiv roman 24.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident înfiorător în Bulgaria! Un șofer român de TIR și-a pierdut viața

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bulgaria | Pitești | Roman