Pe 5 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Educației

de | 05.10.2024 09:39 | Național, Lifestyle

Ziua Mondială a Educației, sărbătorită pe 5 octombrie din 1994, este o ocazie importantă pentru a reflecta asupra impactului educației în transformarea vieților și în construirea unei societăți mai echitabile. În fiecare an la data de 5 octombrie este marcată Ziua mondială a educaţiei.

Instituită de UNESCO, această zi marchează semnarea ”Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor” din 1966 și alături de o altă recomandare, cea „privind învăţământul superior” din 1997, subliniază importanța recunoașterii și valorizării muncii cadrelor didactice la scară globală. În contextul Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă adoptată de Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) în septembrie 2015, se impune o creștere semnificativă a numărului de profesori calificați, cu scopul de a asigura o educație de calitate pentru toți. Astfel, după cum arată cei de la Agerpres, se estimează că până în 2030 ar fi necesară suplimentarea cu 3,2 milioane de cadre didactice pentru a asigura învăţământul primar universal şi cu 5,1 milioane de profesori pentru asigurarea învăţământului secundar general (gimnazial).

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Orasului Mioveni.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Report la Loto 6/49 de peste 7,02 milioane de euro

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: educație | Mioveni

Ultimele articole