5 persoane săltate și reținute după 12 percheziții în Argeș! Incredibil cu ce au fost prinși!

de | 29.12.2022 14:09 | Știri, Eveniment, Județean

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au finalizat cercetările într-un dosar penal ce vizează săvârșirea de infracțiunilor prevăzute și pedepsite, potrivit noulcodfiscal.ro:

1. a) producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă;
b) achiziţionarea de alcool etilic şi de distilate în vrac de la alţi furnizori decât antrepozitarii autorizaţi pentru producţie sau expeditorii înregistraţi de astfel de produse, potrivit prezentului titlu; h) deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, 400 ţigări de foi de 3 grame, 200 ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 litri;

2. b) cu închisoare de la un an la 5 ani, cele prevăzute la lit. b), e) şi h)-k);
c) cu închisoare de la 2 ani la 7 ani, cele prevăzute la lit. a), c), d) şi l).

Cercetările iau în vizor infracțiunile săvârșite de 13 persoane bănuite, dintre care 11 bărbați, cu vârste cuprinse între 47 și 75 de ani, din municipiul Pitești și localitățile Poiana Lacului, Căteasca, Bradu și Suseni și două femei, cu vârstele de 43, respectiv 71 de ani, din Căteasca și Moșoaia.

Astfel, din cercetările efectuate de către polițiști, s-a stabilit că persoanele vizate ar fi deținut, în perioada ianuarie – decembrie 2021, la adresele de domiciliu, precum și la adresele unor terțe persoane, din Pitești, Căteasca și Poiana Lacului, ar fi produs și/sau achiziționat, în total, cantitatăți însemnate de alcool etilic.

Prejudiciul stabilit adus bugetului de stat a fost este de aproximativ 190.000 de lei.

Reamintim faptul că, în ziua de 16 decembrie 2021, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în localitățile Pitești, Poiana Lacului, Căteasca, Topoloveni, Bradu, Suseni și Moșoaia, iar în data de 14 aprilie a.c., o percheziție la sediul unei societăți comerciale.”, anunță IPJ Argeș.

Astfel, în urma perchezițiilor, au fost descoperite și confiscate aproximativ 10.000 de litri de alcool, sumele de aproape 80.000 de lei și 8.000 de euro, dar și alte bunuri și obiecte.

De asemenea, au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere pe numele persoanelor bănuite, în zilele de 23 și 24 noiembrie.

În urma probatoriului au fost reținute 4 persoane, cu vârste cuprinse între 42 și 52 de ani.

De asemenea, ce-a dea cincea persoană a fost reținută în data de 5 decembrie, fiind vorba despre un alt bărbat, de 54 de ani, din Poiana Lacului.

Persoanele reținute au fost prezentate în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, față de acestea fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile, stabilind, alături de alte obligații, și obligația de a nu desfășura activități în cadrul unor societăți comerciale, care să implice manipularea sau transportul de alcool etilic sau produse derivate din alcool etilic.

Pe parcursul urmăririi penale, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra a 4 imobile, precum și pe sumele de bani ridicate cu ocazia perchezițiilor. De asemenea, opt dintre persoanele cercetate au achitat, către bugetul de stat, în total, suma de aproximativ 120.000 de lei.

Dosarul cauzei a fost transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată, iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul.”, mai transmite sursa citată.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un puști de 19 ani din Argeș s-a lăsat alergat de poliție 4 km! Conducea beat și fără permis!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bradu | Căteasca | Pitești | Poiana Lacului | Suseni | Topoloveni

Ultimele articole