700 de lei în schimbul unui vot. Patru persoane au fost reținute

de | 26.07.2024 13:02 | Eveniment, Național

Acuzații grave la adresa unui primar din Bistrița-Năsăud. Din dorința de a obține un nou mandat, acesta ar fi oferit alegătorilor 700 de lei în schimbul unui vot.

Edilul este acuzat că, împreună cu viceprimarul, un secretar al comunei și un viitor consilier local, ar fi eliberat adeverințe false care să ateste faptul că anumite persoane care nu aveau proprietăți în comună au domiciliul acolo, astfel încât să poată vota la alegerile locale din 9 iunie.

Fiecare persoană care a fost de acord să își schimbe domiciliul în acte și să voteze cu primarul în funcție a primit suma de 700 de lei.

Pentru administrarea de probatoriu, joi, 25 iulie 2024, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Bistrița – Năsăud au efectuat 7 percheziții, dintre care una la sediul primăriei şi şase la persoane fizice.

În fapt, în perioada martie – iunie 2024, funcționari din cadrul unei primării din județul Bistrița Năsăud, au eliberat în fals mai multe adeverințe pentru stabilirea domiciliului/reședinței pe raza comunei a unor persoane care, în realitate, nu dețineau proprietăți în perimetrul respectiv, cu scopul de a vota un anumit candidat/partid la alegerile locale din data de 09.06.2024. În urma schimbării domiciliului și a exercitării votului, fiecare persoană a primit suma de 700 de lei”, transmite ai Direcția Generală Anticorupție

În urma acestor percheziții, primarul, viceprimarul și un angajat al primăriei și un viitor consilier local au fost reținuți. Totodată, față de un alt viitor consilier local, a fost luată măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Cei patru sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, fals, uz de fals, fals informatic și coruperea alegătorilor.

În cursul zilei de astăzi, cele 4 persoane reținute urmează a fi audiate la unitatea de parchet, urmând ca procurorul să dispună cu privire la măsurile ulterioare.

Sursă foto: roaep.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Cum va fi vremea în luna august? Ce spun meteorologii

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bistrița