80 de artefacte din Egipt – Descoperite pe aeroportul Otopeni în bagajele unor libanezi!

de | 15.07.2022 10:44 | Știri, Eveniment, Național

Polițiștii de frontieră au făcut astăzi o descoperire impresionantă pe aeroportul Otopeni. Aceștia au găsit 80 de artefacte din Egipt în bagajele unor libanezi, unele dintre ele datează de acum mii de ani. Potrivit Poliției de Frontieră, cei doi bărbați veneau din Cairo.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au început o anchetă pentru cazul de față! Este vorba despre introducerea pe teritoriul României a unor bunuri care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat străin şi care au fost exportate ilegal.

Printre aceste bunuri se numără obiectele, monede, statui și bijuterii. Ele au fost trimise către mai mulți specialişti din cadrul Muzeului Naţional de Istorie a României, aceştia au comunicând rezultatul preliminar al expertizei, Conform acestuia, o mare parte din piesele expertizate sunt autentice şi au ca ţară de provenienţă Egipt. Ba mai mult, monedele găsite fac parte din perioada romană, fiind emisiuni ale monetăriei din Alexandria.

De asemenea, specialiştii au informat că, în urma analizei preliminare, lotul acoperă o perioadă foarte îndelungată, de la Regatul Vechi la perioada romană. Acesta necesită expertize specializate şi analize specifice în continuarea, potrivit unui comunicat de presă.

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Puştii geniali din România – locul 1 în Europa şi locul 5 mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Otopeni

Ultimele articole