83 de accidente rutiere în Argeș în minivacanța de Sfânta Maria

de | 19.08.2024 19:35 | Eveniment, Județean

În perioada 15-18 august, județul Argeș a fost martorul unui număr semnificativ de accidente rutiere, conform datelor transmise de IPJ Argeș. Au fost raportate 83 de evenimente rutiere pe drumurile publice din județ, dintre care 13 au avut drept consecință rănirea unor persoane, iar restul au fost accidente care au provocat doar pagube materiale.

Cel mai grav incident a avut loc în noaptea de 15 spre 16 august în localitatea Mălureni, unde un pieton a fost accidentat de un autoturism condus de o șoferiță de 22 de ani. Bărbatul a ajuns în stare gravă la spital. Mai multe informații despre acest subiect AICI.

Deși majoritatea accidentelor au avut doar consecințe materiale, acest caz subliniază gravitatea situației rutiere în această perioadă.

Autoritățile fac apel la atenția și responsabilitatea șoferilor, având în vedere numărul mare de accidente înregistrate în minivacanța de Sfânta Maria. Respectarea regulilor de circulație este esențială pentru prevenirea accidentelor și asigurarea siguranței pe drumurile publice.

Peste 1600 de amenzi și 115 permise de conducere reținute

În aceeași perioadă, polițiștii din Argeș au desfășurat 222 de filtre rutiere, legitimând 4.216 persoane și verificând 3.076 de autovehicule. În cadrul acțiunii, au fost testați 1.334 de conducători auto pentru consumul de alcool și substanțe cu efect psihoactiv.

Ca urmare a controalelor, au fost aplicate un total de 1.859 de sancțiuni contravenționale, însumând aproximativ 440.500 de lei. Dintre acestea, peste 1.600 au fost pentru abateri de la normele de circulație și 272 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, în minivacanța de Sfânta Maria, polițiștii au identificat 1.618 abateri contravenționale de la regimul rutier, incluzând 13 pentru consum de alcool și 432 pentru depășirea regimului legal de viteză. În urma acestor abateri, au fost reținute 115 permise de conducere, dintre care 46 pentru depășiri ale limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h, și retrase 74 de certificate de înmatriculare.

Foto descriptiv istockphoto.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

https://anchetaonline.ro/trafic-blocat-pe-a1-o-duba-a-luat-foc-184223/

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mălureni