7 persoane reținute după ce au contrafăcut sute de euro! Au cumpărat aur, telefoane, utilaje agricole și cereale!

de | 31.05.2023 19:40 | Eveniment, Național, Știri

Polițiștii au reținut șapte persoane, pentru 24 de ore, după ce ar fi pus în circulație 900 de bancnote de 50 și 100 de euro false.

Aceștia au cumpărat cu banii falși aur, telefoane, dar și utilaje agricole și cereale.
Oamenii legii au desfășurat, marți, 19 percheziții. Conform procurorilor, inculpații ar fi făcut achiziții, numai în primele 5 luni din acest an, de peste 70.000 de euro cu bancote false.

În perioada ianuarie-mai 2023, au pus în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate, în cupiură de 50 și 100 euro, ( aproximativ 72.000 de euro în bancnote contrafăcute) și au indus în eroare mai multe persoane vătămate, care aveau spre vânzare, direct sau pe platforme de achiziții on-line, bunuri reprezentând utilaje agricole, telefoane mobile performante, bijuterii din aur, cereale sau îngrășăminte agricole”, transmite DIICOT.

Procurorii au făcut 19 percheziții pentru a aduna probe despre gruparea acuzată de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate.

În urma perchezițiilor domiciliare și a prinderii în flagrant, realizate în cursul zilei de ieri, au fost identificate și ridicate sumele de 106.350 euro și 44.800 lei. Cu privire la bancnotele ce formează suma în euro, există bănuiala rezonabilă că sunt contrafăcute”, au precizat anchetatorii.

Șase dintre cele 7 persoane reținute urmează să fie prezentate la Tribunalul Neamț cu propunerea de arestare preventivă.

 

Sursa Foto Digi24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

A luat foc locomotiva cu abur a Trenului Regal! Incendiu în Gara Brașov

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Brasov