95 de dosare zac de peste un deceniu pe rolul instanţelor din circumscripţia Curţii de Apel Piteşti

de | 08.08.2024 07:30 | Administrație, Din ediția tipărită, Județean

Inspecția Judiciară a publicat în urmă cu două săptămâni Raportul de inspecție privind dosarele mai vechi de 10 ani aflate pe rolul instanțelor judecătorești în anul 2023. Conform documentului, anul trecut figurau pe rolurile instanţelor din România 838 de astfel de cauze, cu 19,71% mai multe decât în 2022, când numărul lor era de 700.

Curtea de Apel Piteşti se află pe locul al treilea în topul instanţelor cu cel mai mare număr de dosare mai vechi de un deceniu. Astfel, nu mai puţin de 95 de dosare aşteaptă de mai bine de 10 ani un verdict final la instanţele din circumscripţia Curţii de Apel Piteşti, fie că vorbim de curte, tribunale sau judecătorii, din judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind depăşită doar de Curţile de Apel din Bucureşti (cu 219 dosare vechi) şi Cluj (152 astfel de cauze).

Se constată că, la unele curți de apel, creșterile sunt însemnate; de exemplu, la Curtea de Apel Pitești s-a înregistrat o creștere de 17 dosare – se arată în raportul Inspecţiei Judiciare.

Inspecţia Judiciară arată că, din datele expuse în raport, precum și din referatele anexate rezultă că în anul 2023 a existat o creștere a numărului de cauze mai vechi de 10 ani aflate pe rolul instanțelor judecătorești. Cu toate acestea, concluzia este că numărul acestor dosare rămâne scăzut şi reprezintă, în continuare, un procent nesemnificativ (0,026%) din întreaga activitate de judecată desfășurată pe parcursului anului trecut.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Gheorghe Văsîi – la un pas de eliberare din închisoare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cluj | Curtea de Apel Pitești | Inspecţia Judiciară | Pitești | Vâlcea

Ultimele articole