(VIDEO) Autoritățile în alertă, urs în oraș

de | 12.05.2024 08:55 | Eveniment, Județean

Noapte albă pentru autoritățile din Pitești. Cineva a anunțat că a văzut un urs pe autostradă, lângă oraș, iar apoi în mai multe zone din municipiul Pitești. Polițiștii, jandarmii și cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au patrulat cu girofaruri și chiar cu o cameră cu termoviziune, dar nu l-au găsit. Este pentru prima dată când se emite o astfel de alertă pentru Pitești.

 

d3f52354 0c4a 4948 8ca5 462ef3f50c4d - (VIDEO) Autoritățile în alertă, urs în oraș

Mesajul Ro-Alert a fost dat la ora 0.59 după ce un șofer a sunat la 112 și a spus că la kilometrul 116 al autostrăzii București – Pitești se află un urs.

WhatsApp Image 2024 05 12 at 01.17.01 - (VIDEO) Autoritățile în alertă, urs în oraș

Mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, de la poliție și de la jandarmerie au plecat în zona respectivă. Informațiile s-au succedat rapid cum că animalul a fost văzut pe fosta centură a orașului.

Câțiva paznici spun că lătrau câinii ca niciodată, probabil la urs.

Alerta maximă a fost în momentul în care cineva a sunat și a spus că a auzit țipete de pe stradă, într-un cartier al orașului.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență au folosit și o cameră cu termoviziune pentru a găsi animalul. Autoritățile au mobilizat și o parte de servicii pentru aceste căutări.

Preventiv, cei care se aflau în Parcul Lunca Argeșului au fost evacuați.

De asemenea, la fața locului au fost prezenți și viceprimarul Mihai Mihăilescu și prefectul Dragoș Predescu.

Am fost sunat de către reprezentanții Jandarmeriei, în urma apelului la 112 al unor cetățeni care au semnalat prezența unui urs pe Autostrada Pitești-București, în jurul kilometrului 116 și pe strada Depozitelor. Deci, au fost două telefoane la 112 care au anunțat prezența unui urs.

Și, în urma acestor anunțuri am declanșat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, am activat Celula de Criză.

Colaborăm în prezent cu Jandarmeria, cu Poliția, Poliția Locală, ISU ne sprijină cu camera cu termoviziune.

Am patrulat toată zona unde a fost semnalată prezența ursului. (…). Deocamdată, noi nu l-am întâlnit, nu am avut niciun fel de indicii în afară de cele două telefoane.

Colegii de la ISU, Poliție, Jandarmerie vor rămâne în continuare pe teren și vor patrula în toată zona”, transmite Mihai Mihăilescu, viceprimarul Piteștiului

Piteștenii sunt sfătuiți să nu intre în panică, iar dacă văd animalul sălbatic sunt rugați să sune imediat la 112.

Nu a fost identificat până în prezent, în continuare patrulele sunt pe stradă. Ceea ce cred eu că este extrem extrem de important pentru locuitorii municipiului Piteşti este să nu intre în panică, în situaţia în care-l văd, să nu se apropie de el, să nu facă poze şi să sune de îndată la 112″, a declarat prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu

Căutările au fost făcute ore în șir. Și la această oră poliția și jandarmeria patrulează prin oraș. Este pentru prima dată când se anunță că un urs a intrat în Pitești.

Foto/video: Ancheta Online

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

(VIDEO) Accident mortal la Davidești! Un tânăr de 22 de ani și-a pierdut viața

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Dragoș Predescu | Lunca Argeșului | Mihai Mihăilescu | Pitești | RO-ALERT

Ultimele articole