O singură ofertă pentru retehnologizarea de 188 milioane euro a Hidrocentralei Vidraru

de | 15.05.2024 07:30 | Din ediția tipărită, Economic, Județean

Cea de-a şasea licitaţie pentru retehnologizarea hidrocentralei de la Vidraru, cea mai mare organizată vreodată în Argeş prin prisma valorii estimate, a intrat într-o nouă etapă: cea a evaluării ofertelor primite. Mai bine zis a ofertei, deoarece un singur consorţiu s-a arătat interesat să realizeze acest uriaş proiect, aceeaşi asociere de firme de altfel care a participat şi la precedenta încercare eşuată.

Ce presupune megaproiectul de retehnologizare a hidrocentralei de pe râul Argeș

939 milioane lei fără TVA (188 milioane euro) a pus la bătaie compania naţională Hidroelectrica pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru, cu 224 milioane lei mai mult decât la ultima licitaţie anulată. Proiectul „Retehnologizarea AHE Vidraru” vizează realizarea unui ansamblu complex de lucrări, inclusiv montajul echipamentelor mecanice şi electrice, integrarea instalațiilor modernizate, lucrări de construcții pentru înlocuirea/reabilitarea echipamentelor existente, consolidarea construcțiilor hidrotehnice, precum barajul, derivația sub presiune, centrala, blocul tehnic şi construirea unui depozit pentru deşeuri şi materiale refolosibile.

Proiectul include, de asemenea, implementarea unui sistem automat de comandă – control pentru coordonarea funcționării echipamentelor şi instalațiilor, servicii de evaluare a stării tehnice, proiectare şi inginerie pentru fiecare unitate tehnică, precum şi activități de project management pentru coordonarea întregului proces de retehnologizare.

În ciuda bugetului extrem de generos, Hidroelectrica a primit o singură ofertă, din partea asocierii formate din firma românească Electromontaj, care este lider al consorțiului, și compania croată Koncar Engineering, cu subcontractant firma autohtonă Butan Grup.

Potrivit economica.net, Electromontaj este o companie de construcții montaj, înființată în 1949, cu sediul în România, cu proiecte în întreaga lume, lider pe piața construcțiilor energetice din România, potrivit propriei descrieri. La rândul său, Koncar este un grup industrial din Croația cu o istorie de peste 100 de ani care are peste 5.000 de angajați, cu produse şi servicii în domeniul energiei, transportului și distribuției de energie, dar şi în infrastructură feroviară și platforme digitale.

Conform calendarului procedurii de atribuire, comisia de licitaţie are ca termen începutul lunii iulie pentru a decide dacă acceptă sau nu oferta primită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Preţurile apartamentelor în toate cartierele Piteştiului

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Croația | Hidroelectrica | Vidraru