Atenție! Inspecția tehnică va fi făcută la 6 luni pentru aceste mașini

de | 15.05.2024 11:19 | Lifestyle, Național

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, marți, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier și vizează în principal inspecția tehnică periodică (ITP) și modul în care aceasta trebuie efectuată.

Potrivit proiectului, maşinile care desfăşoară activitatea de RENT CAR, atât cele utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi cele folosite pentru serviciul de închiriere, vor trebui supuse inspecției tehnice periodice la fiecare șase luni.

În schimb, toate vehiculele lente, care, prin construcție, nu pot atinge o viteză mai mare de 25 km/h sunt exceptate de la ITP, relatează news.ro

Sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor şi vehiculelor cu tracţiune animală”, se arată în noua lege.

De asemenea, legea promulgată de către şeful statului clarifică unele aspecte referitoare la examinarea persoanelor care doresc să obțină atestarea inițială pentru conducători auto în transportul de persoane sau de mărfuri.

FOTO: ziaruldeiasi.ro – rol ilustrativ

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Măsuri drastice pentru şoferii prinși băuți sau drogaţi la volan: 10 ani fără permis

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Klaus Iohannis

Ultimele articole