Prefectul Dragoș Predescu: „Măsuri speciale stabilite în Argeș pentru perioada caniculară”

de | 20.06.2024 17:35 | Administrație, Județean

Prefectul județului Argeș, Dragoș Predescu anunță că au fost stabilite măsuri speciale în județul Argeș pentru perioada caniculară însă au fost constatate nereguli la mai multe primării care nu au pus în aplicare aceste măsuri.

Deși a existat o avertizare meteo cod portocaliu, reprezentanții mai multor UAT-uri nu au întrunit Comitetele Locale pentru Situații de Urgență așa cum se impunea, pentru a aplica un plan de măsuri prin care să fie atenuate efectele caniculei.

 

Am cerut Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență să fie în permanență alături de persoanele aflate în dificultate!
În mai multe localități din Argeș, edilii au rămas indiferenți la ceea ca aveau de făcut având în vedere că au în administrare comune care nu au rețele de apă sau rețelele sunt subdimensionate”, a transmis prefectul județului nostru.

Un număr de 13 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de ISU Argeș, fiind vorba despre avertismente.

Solicit tuturor primarilor din Argeș să se implice serios! De altfel, așa cum prevede legea! Să monitorizeze și să intervină prompt atunci când este necesar!

 

Direcția de Sănătate Publică Argeș va sprijini primăriile în monitorizarea permanentă a calității apei potabile, iar acolo unde există riscul reducerii debitului în rețeteua de distribuție, să fie asigurate surse alternative de apă”, mai anunță Dragoș Predescu.

Pentru că măsurile rămân valabile pe toată perioada verii, în zilele caniculare, dacă va fi nevoie, instituțiile publice pot adapta programul de serviciu cu publicul astfel încât oamenii să evite deplasarea în orele cu temperaturi ridicate, mai informează prefectul județului Argeș.

Totodată acesta îi roagă pe argeșeni să evite deplasările, pe cât posibil, aproape de miezul zilei până în jurul orei 18.00, mai ales cei care suferă de anumite afecțiuni. Să se hidrateze și să îi învețe și pe copii cum să se apere de efectele caniculei, mai ales că cei mai mulți deja sunt în vacanță.

De asemenea, îi rog să acorde o atenție sporită și animalelor de companie. Să nu le lase singure în autoturisme și să evite să le scoată la plimbare la orele cu temperaturi ridicate. Să se asigure că au permanent o sursă de apă. Și un loc cu umbră, pentru cele din curți.”, mai adaugă Dragoș Predescu.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Inspectorii ITM Argeș desfășoară controale la angajatorii care au cel puțin 10 salariați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Dragoș Predescu

Ultimele articole