„O zi cu tata” la o pensiune din Sătic

de | 25.06.2024 22:21 | Județean, Lifestyle

  • După trei luni, programul „O zi cu tata” a ajuns la final.

Zi plină de emoție și bucurie astăzi, 25 iunie, pentru o parte din deținuții Penitenciarului Mioveni.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Penitenciarului Mioveni, persoanele private de libertate selectate cu atenție au avut ocazia de a se bucura de o zi în libertate alături de familie.

Astfel, pentru 24 de ore, participanții la programul „O zi cu tata” au beneficiat de permisiunea de a ieși din penitenciar și de a petrece o zi cu familia la o pensiune din Sătic, pe propria răspundere și fără supravegherea reprezentanților penitenciarului.
448931628 447058698294151 482496432472204393 n - „O zi cu tata” la o pensiune din Sătic
Aceasta este o recunoaștere și o recompensă pentru eforturile constante de schimbare ale acestor deținuți. Motivația lor de a se schimba și de a se reintegra în societate ne-a determinat să le oferim oportunitatea de a trăi o zi într-o situație de viață similară celei din libertate, pentru a întări motivația schimbării prosociale.
Deși temători, suntem siguri și convinși că încrederea noastră va fi pentru ei, după liberare, un factor determinant în procesul de reintegrare și în relaționarea cu societatea.
Perioada de penitență modernă poate părea relaxantă și ușoară în ochii celor care privesc; însă, activitățile, munca și toate eforturile depuse modifică receptorii neuronali și contribuie constant la scăderea ratei de recidivă.”, transmit reprezentanții Penitenciarului Mioveni
Deținuții au avut posibilitatea să petreacă timp de calitate în compania familiei, mai cu seamă a copiilor lor.
Familia este locul în care învățăm lecția iubirii necondiționate, să cultivăm încrederea și să avem grijă de cei dragi. Pentru cei aflați în detenție e important să-și consolideze rolul de părinți și totodată de membri activi ai familiilor lor, chiar și pe durata cât sunt în penitenciar.

Astfel, în urma acestei întâlniri deținuții au realizat cât de frumoasă poate fi viața alături de copii.

De asemenea, reprezentanții Penitenciarului susțin că această inițiativă reprezintă un pas important în diminuarea recidivei, iar reintegrarea acestor persoane în societate începe cu revenirea în cadrul familiei.

Ne bucurăm când, după ani, vedem sau auzim că am redat societății persoane care și-au întemeiat o familie și duc acum o viață normală.
Un exemplu este unul dintre foștii deținuți, pe care l-am întâlnit astăzi la pensiune, ca voluntar al asociației care a făcut posibil acest eveniment.
În ochii acestui fost deținut, care a executat 11 ani de închisoare și a fost reintegrat de ceva timp, am văzut un om schimbat și reintegrat, dar și urmele adânci ale regretului pentru fapta săvârșită în copilărie.
Noi am ales să credem că toți putem face greșeli și să le arătăm celor aflați în penitenciar calea, oferindu-le valori, norme și aprecierea socială ca un bine comun, redând societății cea mai bună versiune a celor care ne trec pragul”, adaugă reprezentanții Penitenciarului Mioveni
Sursă foto: Facebook Penitenciarul Mioveni
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni | Penitenciarul Mioveni

Ultimele articole