La Muzeul Vititculturii și Pomiculturii Golești a început atelierul ”Icoane tradiționale pictate pe sticlă” din cadrul programului ”Vacanța de vară… la țară!”. Următorul atelier, programat a începe pe 29 iulie, și se numește ”Modelarea lutului…”.
”Realizarea icoanelor pe sticlă reprezintă o artă tradițională de o frumusețe remarcabilă, ce îmbină sacralitatea și rafinamentul artistic. Aceste opere sunt caracterizate prin culorile vii și transparența luminoasă a sticlei, care adaugă o dimensiune aparte fiecărui chip sfânt reprezentat. Fiecare detaliu este realizat cu o grijă meticuloasă, de la contururile fine până la nuanțele delicate, creând o armonie vizuală ce atrage privirea și sufletul deopotrivă. Lumina care trece prin sticlă conferă icoanelor o strălucire divină, accentuând simbolismul și spiritualitatea lor profundă. Prin intermediul acestor icoane, se păstrează vii tradițiile și credințele strămoșești, oferind o legătură tangibilă cu sacrul și divinitatea”, transmit reprezentanții Muzeului Golești pe pagina de Facebook. De astăzi, în parcul Goleștilor, a început tabăra de vară dedicată picturii de icoane pe sticlă, sub coordonarea Claudiei Blîndu. Acest atelier se va desfășura până pe 26 iulie. Din 29 iulie până pe 2 august, se desfășoară ”Modelarea lutului…”, coordonator Aurelian Bădulescu.
Programul atelierelor din luna august
- 5 – 9 august, Ne distrăm şi învăţăm…coordonator Simina Arsene.
- 5 – 9 august, Curs de toacă coordonator Nicoleta Grigore.
- 6 – 9 august, Inițiere în oină joc tradițional românesc, coordonator Victor Popa.
- 12 – 16 august, Lecții educative de bune maniere, coordonator Claudia Jinga.
- 19 – 23 august, Jocul în lemn, coordonator Romeo Zamfir. Observații: înscrieri în limita a 15 locuri.
- 26 – 30 august, Arta cusăturilor, coordonator Cătălina Enache.
- 2 – 6 septembrie, Inițiere în oină – joc tradițional românesc, coordonator Victor Popa.
Activitățile vor avea loc în parcul Goleștilor. Programări la telefon 0248266364 între orele 9:00 -16:00 (luni-joi). Se pot înscrie copii de vârstă școlară (minim 5 ani împliniți).
Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: