Un nou complex hotelier şi pentru evenimente este pe cale să fie construit în oraşul Ştefăneşti, la o aruncătură de băţ de unul dintre cele mai cunoscute şi apreciate monumente istorice şi culturale din judeţ -Vila Florica. Moonlight Investment SRL din Bucureşti, firmă reprezentată şi administrată de Gheorghe Argeşeanu, face în această perioadă demersurile necesare în vederea obţinerii tuturor autorizaţiilor şi a avizelor necesare realizării acestei investiţii, săptămâna trecută fiind depusă la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM Argeș) documentaţia pentru PUD (planul urbanistic de detaliu).
Potrivit proiectului, pe un teren cu o suprafaţă generoasă, de 4,3 hectare, amplasat într-un cadru natural deosebit, înconjurat de pădure şi cu o panoramă spectaculoasă, se propune construirea unui complex hotelier impresionant. Modul în care terenul a trecut de la un proprietar la altul este destul de bizar.
După cum reiese din certificatul de vânzare-cumpărare, în 2003 soţii Gheorghe şi Elena Argeşeanu au cumpărat terenul, pe care trei ani mai târziu l-au donat fiicei lor, Aurelia-Claudia Chiriţă, care la rândul ei l-a vândut în 2015 societăţii Roza Business Building SRL, administrată de turcul Ozturk Ismail Civan. Interesant este că anul trecut firma cetăţeanului turc a vândut proprietatea cu 303.450 euro firmei Moonlight Investment SRL din Bucureşti, administrată la vremea tranzacţiei de o anume Dănuţa Şerban, dar care acum are administrator şi acţionar unic pe… Gheorghe Argeşeanu!
► Terenul unde se va construi hotelul se află în zona de protecţie a monumentului istoric Ansamblul Conacului Brătianu
Complexul hotelier va fi format din trei corpuri, fiecare cu o funcțiune distinctă: prima clădire va avea destinația de sală de evenimente, cu o suprafață de 1260 mp, a doua clădire va fi recepția, cu o suprafață de 236.60 mp, iar al treilea corp va fi un hotel cu o suprafață de 308.10 mp și un regim de înălțime de P+2E+M. Imobilul ar urma să fie amenajat pe str. Lăscioarei, la doar 350 m de Muzeul Naţional Brătianu, de la Vila Florica. De altfel, terenul se află în zona de protecție a unor imobile clasate – Zona de Protecție Monumente Istorice și Situri Arheologice Propusă prin PUG – Ansamblul Conacului Brătianu – Florica AG-II-a-A-13805).
Investitorul promite că va construi clădirile astfel încât să se încadreze în imaginea de ansamblu a zonei învecinate, imagine cu un puternic caracter tradițional, natural, în special în ceea ce privește materialele principale de construcție și finisajele exterioare – elemente de lemn, învelitori din țiglă, finisaje, culori neutre etc.
„Limbajul arhitectural al clădirii va fi unul bazat pe inspirații locale și moderne, cu materiale calde, aranjate într-un design inspirat din imaginea tradițional – modernă. Volumetria, deși simplă, prin forma și gabarit va exprima un caracter impunător și va reprezenta funcțiunea de bază. Prin combinația plăcută dintre cele două caracteristici, clădirea va răspunde exigențelor locale privind imaginea arhitecturală dintr-o zonă protejată ale monumentelor istorice.” – se arată în documentaţia depusă la APM Argeş.
Dezvoltatorul complexului hotelier estimează amenajarea a 20 de unități de cazare și a 217 locuri de parcare, ceea ce lasă de înţeles că sala de evenimente va fi una cu o capacitate impresionantă.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
AFACERILE ARGEŞULUI în 2023. Patru companii farmaceutice din Argeş – vânzări de 1,8 miliarde de euro