ISU Argeș: „Alege să înoți doar în siguranță!” Recomandările pompierilor

de | 10.08.2024 16:25 | Județean, Lifestyle

„Mie nu mi se poate întâmpla!”, așa au crezut majoritatea victimelor înecului, că lor nu li se poate întâmpla, însă, natura nu ține cont de părerile nimănui iar cazurile de înec sunt mult mai comune decât am crede.
Alege să înoți doar în siguranță!
Ținând cont că majoritatea arealurilor din apropierea cursurilor de apă, bălților, lacurilor sau canalelor de irigație nu sunt amenajate și marcate corespunzător, crește pericolul de înec și accidente.”, transmit pompierii argeșeni.
Este extrem de important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care și-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate.
Totodată, trebuie să acorde o atenție sporită copiilor.
Cel mai important aspect pe care părinții și bunicii trebuie să-l înțeleagă este că nu trebuie să lase copiii nesupravegheați la scăldat, să nu piardă copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată acesta, nu aveți garanția că ceva rău nu se poate întâmpla!”, mai transmite ISU Argeș.
Trebuie explicat copiilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate și consecințele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism iar pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente cu consecințe tragice pe timpul desfășurării acestor activități recreative, rse ecomandă următoarele:
✅ să frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
✅ să respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
✅ să evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; cel mai indicat este să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine;
✅ să evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
✅ să nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
✅ să nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
✅ să nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.
De precizat faptul că în misiunile înregistrate în aceste cazuri nefericite pompierii militari sunt pregătiți să intervină cu echipa de căutare-salvare în mediul acvatic și echipamentele specifice și bărcile din dotare.
Foto: ISU Argeș
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș

Ultimele articole