Perseidele se văd din parcul Muzeului Goleşti. În această noapte pot fi văzute cele mai multe stele căzătoare

de | 11.08.2024 11:30 | Importante, Județean, Lifestyle

În această noapte, 11 spre 12 august, Muzeul Golești invită doritorii în parcul Conacului Golești pentru a fi martorii celei mai frumoase declaraţii de dragoste dintre cer şi pământ – Noaptea Perseidelor. Evenimentul a fost organizat și anul trecut.

În nopțile senine de vară, cerul devine o scenă impresionantă pentru unul dintre cele mai fascinante spectacole naturale: ploaia de meteori numită Perseide. Aceste lumini efemere sunt numite popular stele căzătoare. Totodată, în cultura populară, stele căzătoare sunt fie îngeri căzuți din cer, fie zmei sau vreun alt zburător care umblă după fete. Fenomenul Perseidelor a fost numit după constelația Perseu, din a cărei direcție par ca vin, dar meteori pot fi observați pe tot cerul. Deși fenomenul este vizibil încă din luna iulie, cea mai bună perioadă pentru a observa acest spectacol cosmic este în jurul datei de 12 august, când activitatea Perseidelor atinge punctul maxim.

”În mitologie cerul este perechea pământului cu care a stabilit, de milioane de ani, o relaţie armonioasă, de iubire eternă. De la Muzeul Goleşte se vede şi se simte această iubire dintre cer şi pământ, în special în această noapte, când cerul oferă pământului dovezile sale de iubire prin ploia de stele ce porneşte din constelaţia Perseidelor. În această noapte, 11 spre 12 august 2024, vă invităm în parcul Muzeului Goleşti pentru a fi martorii celei mai frumoase declaraţii de dragoste dintre cer şi pământ – Noaptea Perseidelor”, transmit cei de la MUzeul Golești.

Foto descriptiv. Sursă foto: Fb Muzeul Golesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeșul se află din nou sub cod galben de caniculă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Goleşti | Muzeul Golești

Ultimele articole