OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ – cheia succesului pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical sau moașă

de | 15.08.2024 16:10 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Ordinul Asistenţilor Medicali Generaliști, al Moașelor și Asistenților Medicali din România este cea mai reprezentativă organizație profesională care regrupează asistenții medicali.

OAMAMGR - OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ – cheia succesului pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical sau moașă

OAMGMAMR are rolul de a reprezenta interesele profesionale ale celor care activează în acest domeniu în relaţiile cu autorităţile şi instituţiile guvernamentale şi neguvernamentale, interne şi internaţionale și de a supraveghea exercitarea acestei profesii, în sistemul public sau privat. OAMGMAMR funcționează potrivit Legii nr. 53/2014 pentru aprobarea OUG Nr. 144 din 28 octombrie 2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical. Ordinul este organizat în conformitate cu prevederile art. 63 din Directiva 2005/36/CE a Parlamentului European şi a Consiliului din 7 septembrie 2005 privind recunoaşterea calificărilor profesionale.

asistenti medicali

La nivelul județului nostru, OAMGMAMR filiala Argeș reprezintă cheia succesului pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical sau moașă.

Organizația profesională are rolul de a promova imaginea asistentului medical/moașei în rândul societății, de a deschide o nouă etapă generatoare de eficiență și profesionalism, astfel încât calitatea îngrijirilor de sănătate și educație medicală să fie un etalon pentru toți asistenții medicali/moașe din județul Argeș.

Estera Stamoiu foto - OAMGMAMR FILIALA ARGEȘ – cheia succesului pentru dezvoltarea profesiei de asistent medical sau moașă

La comanda Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, al Moașelor și Asistenților Medicali, filiala Argeș se află Estera Stămoiu, managerul care reușește în fiecare an să bifeze dezideratul de a proteja și de a promova aceste profesii. Președintele OAMGMAMR  Argeș, aflat în funtea celei mai reprezentative organizații profesionale din acest domeniu, mizează în activitatea pe care o desfășoară în județul nostru pe valori ca empatie și profesionalism. De asemenea, domnia-sa a acționat întotdeauna pentru a apăra interesele profesionale ale colegilor pe care îi reprezintă, ghidându-se după valori ca etică, spirit de echipă, consecvență și atitudine pozitivă. Estera Stămoiu a fost întotdeauna adepta promovării dezvoltării profesionale și personale, încurajând empatia, iar acest tip de leadership a devenit adoptarea unei strategii adecvate în atingerea succesului și în depășirea provocărilor întâmpinate.

OAMGMAMR – garanția practicării la nivel înalt a profesiei de asistent medical

OAMGMAMR are o activitate bazată pe principiile eligibilității și ale egalității în drepturi a tuturor membrilor săi, dar și ale respectului drepturilor pacienților. Obiectivul Ordinului Asistenților Medicali și al Moașelor din România este acela de a oferi pentru societatea civilă și pentru stat, garanția practicării, la un nivel înalt, a profesiei de asistent medical. OAMGMAMR acţionează în permanenţă pentru apărarea intereselor profesionale şi militează pentru ridicarea prestigiului profesional al asistenţilor medicali din România. De asemenea, OAMGMAMR are autonomie instituţională şi îşi exercită atribuţiile fără posibilitatea vreunei imixtiuni extraprofesionale. Organizația profesională colaborează și cu alte organizații sindicale ori profesionale din domeniu, dar și cu alte organizații sindicale, profesionale sau civile.

asistenti meciali

VALORI. În cadrul organizației este susținută cultura de calitate, care duce la îmbunătățirea continuă a  calității practicii și a competenței profesioniștilor, cu scopul de a asigura dreptul pacienților la sănătate. O serie de valori puternice stă la baza activității OAMGMAMR, unde se regăsesc axarea pe nevoile profesionale ale membrilor OAMGMAMR, etica, responsabilitatea, independenţa, integritatea, spiritul de echipă și respectul pentru calitate. De asemenea, organizația profesională se bazează pe principii ca munca în echipă, profesionalismul, transparenţa, consecvenţa, echitatea, originalitatea, imparţialitatea, recunoaşterea meritelor, asumarea responsabilităţilor, îmbunătăţirea continuă a performanţelor și atitudine constructivă.

CAMPANII CU PUTERNICE MESAJE

 OAMGMAMR  filiala Argeș a derulat de-a lungul timpului campanii cu mesaje-cheie puternice, una dintre acestea fiind cea numită „Îngrijim cu empatie”, un program de educație profesională continuă, derulat în parteneriat cu Primăria Orașului Mioveni și Spitalul Orășenesc Mioveni. Campania a avut ca scop promovarea empatiei care să susțină și să ghideze comportamente adecvate în practica clinică, implementarea urmărind o reformă de substanță, orientată către performanță și având în centrul ei grija pentru pacient și stimularea, antrenarea și dezvoltarea empatiei la nivel de competență. De asemenea, printre obiectivele campaniei s-au numărat îmbunătățirea abilităților empatice ale asistenților medicali, transpunerea empatiei în comportamente concrete la locul de muncă, identificarea factorilor care pot contribui sau, dimpotrivă, frâna internalizarea empatiei, ca valoare profesională, consolidarea unui grup profesional omogen și capabil să-și înțeleagă rolul social și implicarea grupului în procesul de integrare a valorii în practica clinică.

O altă campanie derulată de OAMGMAMR filiala Argeș a fost „Asistenții medicale argeșeni în prima linie a prevenției. Împreună putem opri cancerul de col uterin”, un amplu demers pentru creșterea prevenției cancerului de col uterin în județul Argeș. Campania a avut ca obiective principale îmbunătățirea nivelului de informare cu privire la cancerul de col uterin și creșterea gradului de conștientizare referitor la importanța vitală a prevenției în lupta cu această boală. De asemenea, campania își propune să faciliteze accesul unui număr cât mai mare de femei din Argeș la testarea gratuită Babeș Papanicolau, în cadrul Programului Național pentru depistarea activă precoce inițiat de Ministerul Sănătății, contribuind, astfel, la ameliorarea efectelor devastatoare pe care boala le are în rândul femeilor din România.

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Spitalul de Recuperare Brădet – cele mai complexe servicii medicale de recuperare din zona de sud a țării

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole