Pensionarii pot contesta recalcularea pensiei

de | 16.08.2024 11:23 | Administrație, Național

Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, Daniel Baciu, afirmă că pensionarii care se consideră nedreptăţiţi în urma recalculării pensiilor pot contesta decizia de recalculare. De altfel, acesta a precizat care sunt pașii de urmat în acest caz. Totodată, și ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a punctat ce trebuie să facă pensionarii în situația în care se consideră nedreptățiți în urma recalculării.

Fiind întrebat, în cadrul conferinței organizate după ultima ședință a Executivului, ce se întâmplă cu pensionarii care nu sunt de acord cu această recalculare și dacă pot să facă o contestație, Daniel Baciu a precizat: ”Eu plec de la premisa că aceste decizii de recalculări au fost corecte și bine calculate și recalculate de către colegii mei din Casele Teritoriale de Pensii. Există foarte clar o prevedere și în legea pensiilor unde spune foarte clar termenul de recuzare, să zic așa, de contestare a acestor decizii, dar eu zic că fiecare dintre pensionari ar trebui să facă o minimă procedură prealabilă, să meargă la ghișeele Caselor Teritoriale de Pensii, fie în audiență la directorul Casei Teritoriale de Pensii pentru a cere lămuriri, în primul rând, cu privire la decizia de recalculare și numai după ce va primi aceste lămuriri de la colegii avizați ar fi ultima soluție, ultimul pas de a merge în instanță. Noi nu ne dorim acest lucru și cred că nimeni nu-și dorește acest lucru ca să acționeze în justiție și eu am convingerea că aceste decizii sunt corect calculate”.

”Termenul de 45 de zile se referă la rămânerea definitivă a deciziei”

De cealaltă parte, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a punctat: ”Termenul de 45 de zile se referă la rămânerea definitivă a deciziei, dar eu am spus-o tuturor și vă mulțumesc, fiindcă vă rog ca și dumneavoastră să le transmiteți acest lucru pensionarilor: calea cea mai ușoară pentru pensionari este de a cere aceste verificări la casele teritoriale de pensii, în cazul în care nu sunt lămuriți cu privire la decizia de recalculare. Există și acum, există și pe noua lege posibilitatea de a merge la casele de pensii pentru verificări, iar colegii noștri, dacă constată neconcordanțe, au cadrul legal necesar pentru a veni cu o decizie de revizuire. Eu nu-mi doresc ca pensionarii să ajungă la instanță și îmi doresc ca pensionarii să fie mulțumiți de această reformă. Îmi doresc ca pensionarii să aibă o viață mai bună datorită acestei reforme și, sigur, îmi doresc să avem un mare pas înainte cu privire la fiecare dintre noi, fiecare asigurat.”

Foto descriptiv. Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook PSD Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Strategia pentru dezvoltarea integrată a zonei montane, în consultare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole