Argeș. Prețurile carburanților astăzi. Vezi unde găsești cel mai mic preț

de | 16.08.2024 09:52 | Eveniment, Județean

Astăzi, 16 august 2024, prețurile carburanților în România au continuat să fluctueze, cu motorina standard coborând sub pragul de 8 lei pe litru, marcând o ușoară scădere comparativ cu zilele anterioare. Preţurile la benzină şi la GPL au rămas nemodificate faţă de cele afişate în ziua precedentă.

În ceea ce privește județul Argeș, portalul peco-online.ro arată că astăzi, 16 august, cel mai mic preț la benzina standard îl găsim la stația Socar din Mioveni, de pe Bulevardul Dacia nr.31. În celelalte benzinării, un litru de benzină standard costă între 7.36 și 7.53 lei.

Cei care alimentează cu benzină superioară trebuie să aibă în vedere că aceasta pornește de la 7.93 lei per litru și ajunge până la 8.22 lei. Cel mai mic preț îl găsim la stațiile Petrom( excepție fac cele de pe Autostrada A1, unde prețul per litru este 8.01 lei).

Preţul la motorina a scăzut, iar asta înseamnă că un litru de motorină standard a ajuns să coste între 7,28 şi 7,48 lei, iar un litru de motorină premium a ajuns să coste între 7,68 şi 7.98 lei.

Cel mai mic preț la motorină îl găsim la stația Socar de pe Bulevardul Dacia din Mioveni.

Nu în ultimul rând trebuie precizat că preţul pentru un litru de GPL se menţine constant undeva în intervalul 3,42-3,64 lei. Cel mai mic preț îl găsim la stația Petrom de pe Str. Nicolae Bălcescu, Bascov.

Sfaturi pentru un consum cât mai mic:

►stilul de condus: nu accelerați des și brusc și frânați din timp și lent;

►adoptați o viteză constantă pe drumurile lungi;

► verificați presiunea cauciucurilor – aceasta trebuie să fie cu 05, bari sub valoarea recomandată de producători;

► filtrul de aer – influențează și el consumul mai ales dacă nu este schimbat afectează puterea motorului, care muncește mai mult, deci consumă mai mult;

► motorul trebuie oprit atunci când staționăm mai mult, deoarece la relanti se consumă minim 0,5 litri pe oră.

foto descriptiv observatornews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mălureni. Bărbat în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o mașină condusă de o șoferiță de 22 de ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: autostrada A1 | Bascov | Bulevardul Dacia | Dacia | Mioveni | Nicolae Bălcescu | Petrom | Uiasca | Valea Ursului

Ultimele articole