Piteștean prins de polițiști conducând beat pe raza comunei Cuca

de | 16.08.2024 21:00 | Eveniment, Județean

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Drăganu, au depistat în noaptea de 14 spre 15 august, în jurul orei 01:00, un bărbat de 51 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe DJ 703, pe raza comunei Cuca, în timp ce se afla sub influența alcoolului,

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că se afla sub influența alcoolului, valoarea fiind mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Șoferul a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, aflăm dintr-un comunicat al IPJ Argeș. Piteșteanului i-a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar permisul de conducere i-a fost reținut, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.

Amintim faptul că polițiștii argeșeni au continuat verificările efectuând în ultimele 48 de ore un număr de 629 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de alcool sau substanțe cu efect psihoactiv

În urma abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate, pentru abateri la normele rutiere, 465 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 80.000 de lei. Au fost reținute de asemenea 85 de permise de conducere și retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Din totalul abaterilor la regimul rutier constatate de polițiști, 238 au fost depășiri ale regimului legal de viteză, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

Dintre permisele de conducere reținute, ca urmare a săvârșirii unor contravenții, 32 au fost ca urmare a depășirii limitei de viteză cu peste 50 de km/h față de limita legală și alte 10 ca urmare a consumului de alcool, cu valori ale alcoolemiei ce implică răspundere de natură contravențională, astfel conducătorii care au adoptat un comportament cu risc crescut de generare a unor accidente fiind școși din trafic.

 

Foto descriptiv romania24.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Argeș. Șofer din Drăganu sancționat pentru comportament agresiv la volan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Cuca | Drăganu | Pitești