Apele Române: Două râuri din spațiul hidrografic Argeș-Vedea au secat complet

de | 26.08.2024 21:45 | Eveniment, Importante, Județean, Național

Vești proaste! Două râuri din spațiul hidrografic Argeș-Vedea, au secat complet, au anunțat reprezentanții Apelor Române.

Este vorba despre râul Glavacioc (stația hidrometrică Crovu) și râul Sabar (stația hidrometrică Poenari),
rauri Argeș secat

Foto: Facebook Apele Române

Aceștia subliniază faptul că 42 de sectoare din cele 120 de secțiuni de monitorizare ale secetei (relevante pentru folosințele de apă) se află sub debitele minime necesare satisfacerii cerințelor de apă.
„Din cele 120 de secțiuni de monitorizare a secetei hidrologice, la 42 de secțiuni s-au înregistrat debite sub debitul minim necesar pentru satisfacerea cerințelor sub aspect cantitativ:

Spațiul hidrografic  Argeș-Vedea – 4 secțiuni (stația hidrometrică Malu cu Flori – râul Dâmbovița influențat de orarul de funcționare al CHE Clăbucet, stația hidrometrică Căpățâneni – râul Argeș, stația hidrometrică Crovu – râul Glavacioc (secat), stația hidrometrică Poenari – râul Sabar (secat)”

apa potabila oprita

Foto: unsplash.com

Din cauza secetei sute de localități primesc apă cu restricții, în anumite intervale orare.

„658 de localități primesc în continuare apă cu restricții, în anumite intervale orare. Astfel, 388 de localități aflate în sisteme centralizate de alimentare cu apă, primesc apă în anumite intervale orare.

270 de localități care nu au sisteme centralizate de apă, suferă din cauza secetei și au fântâni secate”, mai transmit cei de la Apele Române.

De precizat faptul că Botoșani, Vaslui, Iași și Vrancea sunt județele cele mai afectate de secetă din țară.

rauri Argeș secat

Foto: Facebook Apele Române

Totodată aflăm că debitele Dunării la intrarea în țară sunt în prezent în jurul valorii de 2900 mc/s și vor ajunge la data de 2 septembrie la 2600 mc/s, fiind sub media multianuală a lunii august (4300 mc/s) și septembrie (3800 mc/s).

„În august 2022, debitele Dunării erau în jurul valorii de 1750 mc/s. Minimul istoric a fost atins în anul 2003 la valoarea de 1500 mc/s.”, mai scriu cei de la Apele Române pe pagina de Facebook.

 

Foto: Facebook Apele Române

 

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Nicoleta, femeia din Câmpulung dată dispărută în Turcia a fost găsită!

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Ultimele articole