(Video) Astăzi se împlinesc 50 de ani de la deschiderea Transfăgărășanului

de | 20.09.2024 11:00 | Județean, Importante, Lifestyle

A început ceremonialul de aniversare a 50 de ani de la deschiderea Transfăgărășanului.

 

Transfăgărășanul, cunoscut drept „drumul dintre nori”, este una dintre cele mai spectaculoase șosele din România și din lume.

Construit între anii 1970 și 1974, drumul străbate Munții Făgăraș, legând Transilvania de Țara Românească. Șoseaua se întinde pe aproximativ 90 de kilometri, urcând la altitudini de peste 2.000 de metri.

ceremonie Transfăgărășan

Această realizare inginerească extraordinară a fost construită sub regimul lui Nicolae Ceaușescu, ca măsură strategică pentru a permite armatei să traverseze rapid munții în cazul unui conflict.

ceremonie Transfăgărășan

Printre atracțiile de pe traseu se numără Lacul și Barajul Vidraru, Cascada Bâlea și Lacul Bâlea, un lac glaciar de o frumusețe uluitoare. Cel mai înalt punct al Transfăgărășanului este la Bâlea, unde se află un tunel de aproape 900 de metri, care leagă versanții nordici de cei sudici ai munților.

ceremonie Transfăgărășan

Transfăgărășanul este deschis doar în lunile de vară și începutul toamnei, fiind închis iarna din cauza condițiilor meteorologice severe. Acesta atrage mii de turiști, cicliști și șoferi dornici să experimenteze provocările unui drum considerat de mulți printre cele mai frumoase din lume, inclusiv de prezentatorii emisiunii „Top Gear”. Pe lângă peisajele impresionante, șoseaua oferă și oportunități pentru drumeții montane și explorarea rezervațiilor naturale din Munții Făgăraș.

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Primele 10 panouri de avertizare privind interzicerea hrănirii urșilor au fost instalate pe Transfăgărășan

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Barajul Vidraru | Nicolae Ceaușescu | Vidraru

Ultimele articole