MAE a emis avertizare de călătorie pentru Croația

de | 24.09.2024 14:59 | Național, Eveniment

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Croația, în contextul creșterii nivelului Dunării.

MAE avertizează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Croația că, pe 25 septembrie 2024, se așteaptă o creștere semnificativă a nivelului Dunării, conform Institutului Hidro-Meteorologic Național.

Această situație ar putea duce la impunerea unor restricții de circulație în regiunile Osijek-Baranja și Vukovar-Srijem.

Pentru informații actualizate și detalii despre starea vremii, românii sunt sfătuiți să consulte paginea de internet a Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr,  a Automobilului Club Croat – http://www.hak.hr/en, a Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – https://www.hzpp.hr/en și a Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Republicii Croația, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009. De asemenea, cei care se confruntă cu o situație dificilă au la dispoziție şi telefonul de urgență al Ambasadei României în Republica Croația: +38598414341.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://zagreb.mae.ro și www.mae.ro.

Foto descriptiv: Antena3 CNN

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Piteștean de 20 de ani, lăsat fără permis după ce a condus agresiv un motociclu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Croația | Ministerul Afacerilor Externe

Ultimele articole