Accident cu victimă la Merișani! Implicate un autoturism și un tren

de | 05.10.2024 11:43 | Eveniment, Județean

Un alt accident grav a avut loc astăzi în Argeș.

Pompierii de la Detașamentul Pitești au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, în comuna Merișani, satul Borlești, în cazul unui accident feroviar.

Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că în eveniment sunt implicate un autorurism și un tren, autoturismul fiind avariat în partea din față.

Șoferul autoturismului a fost preluat de echipajul SAJ. Acesta era conștient, cooperant.

Din informații aflăm că în tren se aflau 19 persoane însă niciuna dintre acestea nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire a incendiilor.

Totodată polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș au intervenit pentru primele măsuri, urmând ca cercetările să fie efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș.

Accident mașină tren

Foto: ISU Argeș

UPDATE

Din verificările preliminare, efectuate de polițiștii Serviciului Rutier Argeș, s-a stabilit că un bărbat de 51 de ani, din Curtea de Argeș, care conducea un autoturism, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere, de pe raza comunei Merișani, in împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, posibil pe fondul nerespectării regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată a intrat în coliziune cu un tren de transport persoane, care circula pe ruta Pitești-Curtea de Argeș.

Conducătorul auto, singur în autoturism, a suferit leziuni, fiind transportat la spital pentru îngrijiri.

Atât conducătorul autoturismului, cât și mecanicul de locomotivă, au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, în care cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul rutier a avut loc, au transmis polițiștii argeșeni.

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Merișani | Pitești | Vâlcele