CCR a decis. Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României

de | 05.10.2024 19:17 | Național, Politic

Curtea Constituțională a României (CCR) a luat o decizie în cazul contestației depuse privind candidatura DianeiIovanovici-Şoşoacă pentru Președinția României, potrivit celor de la stiripesurse.ro. Contestația înaintată a fost admisă, iar reacțiile nu au întârziat să apară, eurodeputata aducând diverse acuzații. De cealaltă parte, CCR a respins contestațiile pentru candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor, iar votul pentru Mircea Geoană va avea loc pe 21 octombrie.

Prima reacție, live pe Facebook

Sursă foto: FB Diana Ivanovici-Sosoaca

Decizia CCR este definitivă, iar în acest moment Diana Iovanovici-Şoşoacă fiind exclusă din cursa prezidențială. De asemenea, s-a menținut decizia de respingere a candidaturii lui Miron Cozma. În ceea ce privește, votul pentru candidatura lui Mircea Geoană, acesta a fost amânat pentru 21 octombrie. CCR soluționează contestațiile în termen de cel mult două zile de la înregistrare. Hotărârile sunt definitive, se comunică de îndată Biroului Electoral Central și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Diana Iovanovici-Şoşoacă, președinta partidului SOS România, a reacționat la vestea respingerii candidaturii sale la Președinția României. Eurodeputata a precizat, într-o transmisiune live pe Facebook: ”Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale”.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Alina Gorghiuși FB Diana Iovanovici-Şoşoacă

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ultima zi pentru depunerea candidaturilor la alegerile prezidențiale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Curtea Constituțională a României | Monitorul oficial