(Video) Percheziții efectuate de polițiștii din Costești la persoane bănuite de furt calificat. Cinci bărbați reținuți!

de | 08.10.2024 13:51 | Național, Eveniment, Importante, Județean

Un număr de șapte percheziții domiciliare au fost efectuate de polițiștii din Costești, la persoane bănuite de furt calificat.

În urma perchezițiilor două autoturisme au fost indisponibilizate, iar după administrarea probatoriului, cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești au continuat la data de 7 octombrie cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, în care cercetările se efectuează sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoia Costești și, în temeiul autorizării instanței, au efectuat șapte percheziții domiciliare, pe raza comunei Valea Mare din județul Olt.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în noaptea de 17 spre 18 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi sustras un cazan din aramă cu capacitatea de 300 de litri și accesoriile aferente, precum și o motocositoare, din anexa unei gospodării din Costești, acestea fiind estimate la aproximativ 27.000 de lei.

Cu ocazia perchezițiilor au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace materiale de probă. Au fost descoperite și indisponibilizate de asemenea două autovehicule, utilizate de făptuitori la săvârșirea faptei ce face obiectul cercetărilor.

În baza mandatelor de aducere emise în cauză, opt persoane bănuite și martori, au fost conduse la sediul Poliției Orașului Costești, pentru audieri iar după administrarea probatoriului, cinci bărbați, cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Argeș.

De precizat că în cursul zilei de astăzi, 8 octombrie,bărbații urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești, cu propuneri de luare a unor măsuri preventive.

Trebiie menționat faptul că perchezițiile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din județele Olt, Dolj, Gorj și Teleorman iar cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

 

Video: IPJ Argeș

Foto: captură video

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. Trei persoane reținute pentru că ar fi „fabricat” dosare de daune pentru accidente rutiere fictive

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Dolj | Gorj | Judecătoria Costești | Olt | Priboieni | Târgu Jiu | Teleorman | Valea Mare

Ultimele articole