Mesaj RO-Alert în Constanța: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian“

de | 17.10.2024 19:20 | Național, Eveniment

Informații noi

Ministerul Apărării Naționale(MApN) transmite că, în jurul orei 17.00, sistemul radar al Armatei României a detectat o țintă aeriană de mici dimensiuni în largul Mării Negre, la aproximativ 150 km est de localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Conform procedurilor, au fost activate forțele aflate în Serviciul de Luptă Poliție Aeriană Extinsă sub comandă NATO, iar ulterior, sub comandă națională.

Pe măsură ce ținta se apropia de frontiera României, două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Mihail Kogălniceanu, și două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Borcea, au decolat succesiv pentru a monitoriza situația. La ora 19.00, semnalul radar a indicat traversarea frontierei în zona Eforie Nord, iar ținta a continuat să se deplaseze spre Topraisar.

Deși aeronavele de luptă au monitorizat constant traseul țintei, nu au reușit să obțină contact vizual. Semnalul radar s-a pierdut în jurul orei 19.20, la est de localitatea Amzacea. Alertele aeriene au fost ridicate la ora 20.15, iar aeronavele s-au întors la baze.

Ca urmare a evoluției țintei aeriene pe un traseu îndreptat către frontiera de stat a României, pentru monitorizarea situației au fost decolate succesiv două aeronave F-18 ale Forțelor Aeriene Spaniole, de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române, de pe Baza 86 Aeriană Borcea.

Semnalul radar a indicat traversarea frontierei terestre a României în jurul orei 19.00, în zona localității Eforie Nord, evoluând ulterior în direcția Topraisar.

Radarele de supraveghere aeriană au urmărit în permanență traseul țintei care a pătruns în adâncimea teritoriului național pe o distanță maximă de 14 km. Aeronavele de luptă nu au avut contact vizual cu aceasta în niciun punct de pe traseul de evoluție.

Sistemul de supraveghere a pierdut semnalul radar la est de localitatea Amzacea, în jurul orei 19.20.

Încetarea alertei aeriene a fost transmisă la ora 20.15, iar aeronavele de luptă au revenit pe bazele de dislocare.”, transmite MApN

Până în prezent, nu au fost detectate indicii privind o posibilă zonă de impact pe teritoriul național.

Știrea inițială

Locuitorii din județul Constanța au primit în această seară un mesaj Ro-Alert, atenționându-i cu privire la posibila cădere a unor obiecte din aer. Cel mai probabil este vorba despre bucăți de drone.

Autoritățile subliniază importanța păstrării calmului și recomandă cetățenilor să se adăpostească în beciuri sau în adăposturi de protecție civilă. În cazul în care nu există un adăpost disponibil, se recomandă rămânerea în interiorul locuinței, departe de geamuri și pereții exteriori. Durata estimată a acestei situații de alertă este de aproximativ 90 de minute.

0395dc52 c805 4dc8 8994 fdb0d45fa9ac - Mesaj RO-Alert în Constanța: „Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian“

Este important de menționat că un mesaj similar a fost emis și în noaptea de 7 spre 8 septembrie, având scopul de a informa cetățenii despre măsurile de siguranță pe care le pot lua.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Jaqueline Cristian, eliminată de la turneul WTA Ningbo din China

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: China | Constanța | Eforie | Eforie Nord | Ministerul Apărării Naționale | NATO | RO-ALERT

Ultimele articole