MOL România și Fundația Pentru Comunitate continuă tradiția de sprijinire a tinerilor din medii defavorizate prin programul „Permis pentru viitor”, care ajunge la cea de-a zecea ediție. Acest program oferă tinerilor finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi, o oportunitate esențială pentru integrarea pe piața muncii. În ultimii nouă ani, 372 de tineri au beneficiat de acest program, cu scopul de a obține permise de conducere pentru diverse categorii. Înscrierile pentru această ediție sunt deschise până pe 27 ianuarie 2025, iar tinerii cu vârste între 18 și 25 de ani din medii defavorizate sunt încurajați să aplice. Programul nu doar că le oferă o șansă de a se califica profesional, dar le și deschide uși către noi oportunități în viață.
MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat astăzi, 18 decembrie 2024, la Cluj-Napoca, ediția a 10-a a programului „Permis pentru viitor”, prin care le oferă tinerilor din medii defavorizate șansa de a beneficia de sprijin financiar pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și cheltuielilor adiacente. Programul se adresează tinerilor din medii defavorizate, pentru care deținerea unui permis de conducere poate reprezenta atât o condiție, cât și un avantaj în obținerea unui loc de muncă, dar și un instrument util în extinderea atribuțiilor de serviciu. Potrviit comunicatului primit de la Fundația pentru Comunitate selecția este făcută pe bază de concurs de proiecte. Tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 27 ianuarie 2025. Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.
Sunt eligibili tinerii din toată țara, cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
”Prin acest program le oferim tinerilor din mediile defavorizate posibilitatea de a obține un instrument simplu, dar important și util pe o piață a muncii tot mai competitivă. Suntem bucuroși că reușim să le dăm tinerilor o mână de ajutor și oferim resursele de care cei aflați la început de drum au nevoie pentru a se califica într-o meserie care poate oferi o nouă perspectivă în viață,” a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România, potrivit sursei citate.
Ce trebuie să faci?
Prima ediție a programului „Permis pentru viitor” a fost lansată în anul 2015, fiind al patrulea program de responsabilitate socială, conceput pe termen lung, organizat de Fundația Pentru Comunitate cu finanțarea companiei MOL România. În decursul celor nouă ediții, 181 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 151 au obținut permise de categoria B, 27 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 71 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
„Perioada înscrierilor este de două luni, și în acest timp organizatorii pun la dispoziția celor interesați toate informațiile necesare pentru întocmirea și depunerea proiectelor. Formularul de înscriere este simplu și poate fi accesat împreună cu lista celor cinci documente obligatorii pe website-ul Fundației Pentru Comunitate https://pentrucomunitate.ro/permis. Suntem deschiși să răspundem prin telefon și mail la toate întrebările primite atât din partea persoanele interesate, cât și de la organizațiile care se ocupă cu tinerii din medii defavorizate. Finanțarea oferită acoperă toate cheltuielile școlii de șoferi”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate, potrivit sursei citate.
Formularul de înscriere și alte detalii despre programul „Permis pentru viitor” sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Primăria Municipiului Pitești și Fundația Pentru Comunitate
Citiți, de aseemnea, pe anchetaonline.ro:
Big Brother vede tot la Pitești. Noul sistem de supraveghere video a fost pus în funcțiune!