Anul trecut, salvamontiștii din România au reușit să salveze 7.562 de persoane, intervenind în aproape 6.509 de situații de urgență. Zi de zi, între 450 și 600 de salvatori au fost la datorie în cele 140 de baze și posturi Salvamont din întreaga țară. Acestea sunt amplasate în zone montane frecventate de turiști, pe pârtiile de schi și pe traseele alpine, asigurând asistență permanentă pentru cei aflați în dificultate.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, astăzi, de șeful Salvamont România, Sabin Cornoiu, și citat de Agerpres, dintre cei salvați, mai mult de jumătate au ajuns la spital. Este vorba despre 4.983 de persoane.
2.443 de persoane au fost predate serviciilor de ambulanță și SMURD pentru a fi transportate la spitale, în timp ce 561 de persoane au fost duse cu ambulanțele Salvamont. De asemenea, 122 de oameni au fost salvați cu ajutorul elicopterelor SMURD, iar 104 victime au fost predate serviciilor de medicină legală.
Activitatea Salvamont s-a desfășurat pe tot parcursul anului, atât iarna, cât și vara. În sezonul de iarnă au avut loc 4.080 de intervenții, cele mai multe fiind pe pârtiile de schi, unde turiștii au suferit accidente. În sezonul de vară, salvatorii au intervenit la peste 2.400 de cazuri, în special pe traseele montane.
De asemenea, structurile Salvamont au intervenit și la evenimente produse în afara zonei montane. În misiunile lor, salvamontiștii au folosit echipamente moderne și metode avansate. Câinii de salvare au participat la 84 de operațiuni, iar dronele au fost utilizate în 83 de cazuri, facilitând localizarea victimelor în zone greu accesibile. În plus, scafandrii Salvamont au intervenit în 11 situații pentru salvarea sau recuperarea persoanelor din ape adânci.
Foto descriptiv: Facebook Salvamont România
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
Record absolut! Un român de 40 de ani a ajuns la spital cu o alcoolemie de 9,69 la mie