Festivalul Internațional de Folclor „Brâuleț” de la Pitești – pe lista proiectelor de educație extrașcolară finanțate de Ministerul Educației

de | 04.02.2025 18:40 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

Ministerul Educației și Cercetării a publicat calendarele pentru peste 2.000 de concursuri incluse în listele proiectelor de educație extrașcolară regionale, naționale și internaționale. Fostele calendare, cunoscute drept CAEN și CAER, au de anul acesta alte denumiri și alte acronime,  CPEENI – Calendarul proiectelor educative extrașcolare naționale și internaționale (o listă cu cele finanțate de Ministerul Educației și Cercetării și o listă cu cele nefinanțate de Ministerul Educației și Cercetării) și  CPEERI – Calendarul proiectelor educative extrașcolare regionale și interjudețene. Anul acesta, de remarcat, în titlul calendarelor apare mențiunea că aceste concursuri din CPEERI nu sunt organizate cu finanțare de la Ministerul Educației și Cercetării.

Pe lista proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România în anul școlar 2024-2025, finanțate de Ministerul Educației, sunt incluse 123 festivaluri și concursuri. Printre acestea se află și Festivalul Internațional de Folclor „Brâuleț. Conform calendarului, festivalul va avea loc la Pitești, iar perioada activității principale va fi iunie-iulie, organizator fiind Palatul Copiilor Pitești. De asemenea, pe lista proiectelor de educație extrașcolară naționale și internaționale care se desfășoară în România, fără a primi însă finanțare de la Ministerul Educației, se află alte 34 de concursuri, care vor avea loc în Argeș, în localitățile Pitești, Mioveni, Câmpulung, Ștefănești, Curtea de Argeș, Costești, Topoloveni, Broșteni- Aninoasa sau Cotești-Godeni.

Anul trecut, Festivalul Internațional de Folclor „Brâuleț” a avut loc în perioada 15-17 iulie. Timp de trei zile, piteștenii s-au putut bucura de spectacolele oferite de copii și tineri dansatori, cu vârste cuprinse între 12 și 25 de ani. Aceștia au reprezentat principalele zone folclorice din România, alături de dansatori din Turcia, Serbia, Bulgaria și  Ucraina.

În anul școlar 2024-2025, din listele cu concursuri extrașcolare, elevii beneficiază de burse de merit dacă au obținut premiul I la concursurile indicate în cele două liste CPEENI (finanțate și nefinanțate), fără lista concursurilor regionale și interjudețene – CPEERI 2024.

 

Foto: ediția tipărită

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Ștefan Doniga și Diana Jipa au obținut primul record mondial pentru un proiect muzical profesionist adus României

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/berta-dima/" target="_self">Berta Dima</a>

Articol scris de Berta Dima

Absolventă a programului de master Jurnalism Tematic, Universitatea București, experiență în presă din anul 2020, pasionată de domeniul social.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Aninoasa | Broșteni | Bulgaria | educație | Godeni | Mioveni | Palatul Copiilor Pitești | Pitești | Topoloveni | Turcia | Ucraina

Ultimele articole