Claudia Dragomir se remarcă printr-un parcurs profesional atipic, marcat de ambiție, muncă și perseverență. De la pasiunea pentru creația vestimentară, exprimată în colecții premium realizate de Queen Atelier, la fondarea grădiniței EduCare din Pitești, fiecare etapă din cariera sa reflectă dorința de a inova și de a construi ceva durabil.
EduCare s-a născut din dragostea pentru cei mici și din dorința de a-i sprijini să facă primii pași în descoperirea universului cunoașterii, a lor ca indivizi, a emoțiilor și a mediului înconjurător, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, încărcată cu iubire, alături de profesioniști în educație.
Claudia Dragomir nu provine dintr-o familie cu tradiție în business, însă acest lucru nu a împiedicat-o să își croiască propriul drum. A experimentat provocările antreprenoriatului, a întâmpinat obstacole, dar a ales să nu renunțe. Pentru ea, succesul nu a venit brusc, ci a fost rezultatul unei evoluții constante, bazate pe învățare și dedicare, pe urmarea pasiunilor care o definesc.
Determinarea, ambiția și dorința de a mă dezvolta și, mai presus de orice, iubirea și formarea mea ca om m-au ajutat să excelez în domeniile în care am activat. Însă nu mă opresc aici, pentru că mai am multe de învățat, de perfectat și multe proiecte noi, evolutive și, pentru mine, revoluționare, de dus la bun sfârșit”, mărturisește ea.
Profesorul meu cel mai bun a fost „greșeala”!
Comparativ cu generațiile anterioare, tinerii de astăzi au acces la resurse și informații nelimitate. Nu mai există bariere politice, iar evoluția tehnologică oferă șanse nelimitate de dezvoltare. Totuși, acest ritm alert de schimbare vine la pachet și cu provocări.
Mesajul meu pentru generațiile care vin din urmă este să facă puțin antrenament mental, psihologic, întrucât renunță prea ușor. Nu mai pot lucra sub presiune, nu mai au miză și, în loc să treacă la modul fight, deseori rămân blocați în modul freeze, stopându-și evoluția. Reușita în business vine ca o succesiune naturală a unor momente în care ai eșuat, ai greșit, ai pierdut. Succesul înseamnă să înveți din experiența ta, chiar și cea negativă, și să îți servească drept lecție pentru o reușită ulterioară. Și copiilor mei le spun că profesorul meu cel mai bun a fost „Greșeala”, dar nu ea în esență, ci unde m-a condus. Mă uit la tinerii din jur și văd că nu mai au motivație și putere de luptă, nu mai au flexibilitate și dorința de afirmare, deși intelectual, tehnologic, dar și la nivel de resurse, sunt net superiori generației din care eu fac parte. Trebuie să fructifice orice oportunitate, să intre în luptă cu o motivație precisă și să privească fiecare eșec ca pe o lecție prețioasă, întrucât toate provocările vieții profesionale ne duc către ceea ce suntem în esență și nu au scopul de a ne distruge, ci, din contră, de a ne clădi și a ne duce către cea mai bună variantă a noastră”, explică antreprenoarea.
Cheia succesului: adaptabilitate și încredere
Într-o societate guvernată de incertitudine și schimbări rapide, stabilitatea pare un ideal greu de atins. Claudia Dragomir consideră că secretul rezidă în adaptabilitatea și încrederea pe care și-o cultivă fiecare.
Societatea nu se va adapta niciodată la nevoile noastre sau nu se va schimba pentru noi, ci noi, ca indivizi, ne adaptăm la limitele, îngrădirile sau ușile pe care ni le deschide. Nu știu dacă mai putem vorbi despre stabilitate în această perioadă guvernată de schimbări fulminante și, de ce nu, multă incertitudine, care se manifestă la nivel global, nu doar în România. Însă încrederea (încrederea în noi, în Dumnezeu, în evoluția umanității, în dorința de a oferi copiilor noștri un echilibru pe toate planurile) ne dă putere să mergem mai departe. Nu avem voie să renunțăm! Ne adaptăm, creștem și ne depășim condiția pentru că evoluția se află în esența noastră. Independent de vicisitudini și intemperii, muntele nu se mișcă. Toți găsim motivație în noi înșine sau în copiii noștri, cum este cazul meu. Mereu vreau să învăț să evoluez, să cresc și să fiu un exemplu pentru mine și pentru copiii mei, iar acest lucru nu poate să îmi dea decât încredere în reușită.”
Cu o mentalitate orientată spre dezvoltare și o capacitate extraordinară de a transforma provocările în oportunități, Claudia Dragomir este unul dintre modelele generației NextGeneration. Povestea sa este o dovadă că succesul nu este doar un obiectiv final, ci un proces continuu de învățare, depășire a limitelor și reinventare.
***
Această prezentare este parte a proiectului Next Generation – un proiect editorial Ancheta dedicat prezentării personalităților care reflectă cel mai bine reușita noii generații de specialiști, antreprenori, oameni politici și manageri publici din județul Argeș.
Ne propunem, prin acest proiect, să promovăm exemple de bună practică, mesaje și analize ale celor care au reușit în domeniul lor, pentru a încuraja dezvoltarea de competențe, încrederea tinerilor într-un viitor bun în România și repere de succes pentru toate domeniile esențiale din viața societății argeșene.