Dedicându-și întreaga activitate profesională proiectelor de susținere și dezvoltare locală și demonstrând abilități manageriale și de comunicare solide, Adrian Sandu este unul dintre cele mai respectate nume din mediul public argeșean.
Reprezintă de 20 de ani Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), o structură care apără interesele a peste 170 de companii din sectorul auto, inclusiv mari producători precum Dacia sau Ford. Din postura de secretar general, Adrian Sandu promovează dezvoltarea industriei locale prin inițiative de îmbunătățire a infrastructurii, cercetării și educației.
Adrian Sandu și-a construit cariera pas cu pas, parcurgând toate etapele, de la stagiar până la expert, și derulând și alte activități care nu erau în „fișa postului”.
Nu cred că am sărit vreo etapă în dezvoltarea profesională. Poate mi-aș fi dorit să sar unele etape, dar, până la urmă, s-a dovedit că fiecare experiență profesională este un plus în dezvoltarea ulterioară”, mărturisește domnia sa.
Deschiderea spre nou și disponibilitatea de colaborare – avantaje pentru noua generație
Viziunea, îndrăzneala, libertatea de a alege și de a decide și, nu în ultimul rând, capacitatea de adaptare rapidă și eficientă la schimbările din mediul de business se numără printre avantajele de care se bucură noua generație de profesioniști, crede Adrian Sandu. De asemenea, deschiderea spre nou, dorința și disponibilitatea de colaborare aduc noii generații un plus de valoare în competiția din ce în ce mai acerbă.
Poate ar mai trebui puțin lucrat la «parteneriate», care să aducă laolaltă competențele fiecăruia, creând astfel un mix de succes”, completează Adrian Sandu.
Industria auto, un vector de dezvoltare pentru Argeș
În viziunea domniei sale despre dezvoltarea județului, Adrian Sandu afirmă că Argeșul are și va avea industria auto, al cărei vector, Dacia, performează an de an. Acesta este un sector pus la grea încercare în prezent, dar care are în rândurile sale oameni extrem de competenți, profesioniști dedicați, capabili să ia decizii bune și să depășească provocări de orice fel.
În Argeș, faptul că avem zona montană ne dă un plus de atractivitate turistică, dar, din păcate, nu aduce prea multe beneficii din cauza lipsei de infrastructură: de transport, de leisure, de activități conexe, astfel încât să atragem turiști. Mai apoi, avem în județ o zonă deluroasă propice creșterii viței-de-vie și fructelor. Din păcate, în ultimii ani s-a renunțat la foarte multe plantații, iar cele care au evoluat au o pondere mică, deși sunt gestionate de oameni inimoși și implicați. Mă refer aici atât la ferma Marcea, cât și la Institutul Pomicol Mărăcineni. Poate și aici ar trebui dezvoltate noi proiecte, fiindcă există potențial”, explică Adrian Sandu.
Dezvoltarea și performanța profesională nu pot exista fără formare continuă
În opinia domniei sale, dezvoltarea și performanța profesională nu pot exista fără formare continuă, iar succesul nu poate fi atins fără utilizarea celor mai noi aplicații, fără înțelegerea activităților transversale și fără adaptarea la nou, obținute printr-o formare continuă.
Nu este neapărat necesar să absolvi curs după curs. Poți învăța și fiind autodidact sau împreună cu cei alături de care îți desfășori activitatea. Atunci când îți dorești să te dezvolți, găsești întotdeauna metodele să o faci”, declară Adrian Sandu.
Pentru cei care își doresc să reușească într-un context social și economic atât de dinamic precum cel din prezent, domnia sa are un sfat conturat în doar câteva cuvinte, dar extrem de concludente:
Să accepte provocări profesionale/de carieră, dar atenție, să nu și le creeze singuri!”
***
Această prezentare este parte a proiectului Next Generation – un proiect editorial Ancheta dedicat prezentării personalităților care reflectă cel mai bine reușita noii generații de specialiști, antreprenori, oameni politici și manageri publici din județul Argeș.
Ne propunem, prin acest proiect, să promovăm exemple de bună practică, mesaje și analize ale celor care au reușit în domeniul lor, pentru a încuraja dezvoltarea de competențe, încrederea tinerilor într-un viitor bun în România și repere de succes pentru toate domeniile esențiale din viața societății argeșene.