Curățenia de primăvară în Pitești: Ghidul complet pentru gestionarea deșeurilor!

de | 28.03.2025 14:12 | Pitești, Administrație

Primăvara aduce nu doar flori și soare, ci și momentul ideal pentru curățenia generală în curte și în casă, iar în acest sens Primăria Municipiului Pitești și Salubritate 2000 S.A. vin în sprijinul piteștenilor. De la deșeurile voluminoase și echipamentele electrice, la cele vegetale, piteștenii au la dispoziție opțiuni de colectare și reciclare. De exemplu, în centrul de colectare din str. Obor nr. 3B (incinta ADP Pitești) pot fi aduse deșeuri voluminoase, deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), deșeuri textile, precum și deșeuri reciclabile din plastic/metal, hârtie/carton și sticlă, de luni până vineri, între orele 08:00 și 14:00.

Ce facem cu deșeurile vegetale rezultate din toaletări?

Piteștenii, abonați casnici, pot solicita colectarea acestora de către Salubritate 2000 S.A., gratuit, în limita a cinci snopi la dimensiuni de 70-100 cm lungime și 30 cm în diametru /comandă/lună. Solicitările de colectare se vor face la dispeceratul societății, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00, la numărul de telefon 0248/636 535. Cetățenii care au solicitat colectarea vor depune deșeurile vegetale într-un loc accesibil, în data comunicată de dispecerul care preia comanda, iar operatorul Salubritate 2000 S.A. va ridica și transporta deșeurile, în ziua stabilită.

Ce facem cu deșeurile vegetale mărunte? Colectarea deșeurilor vegetale mărunte, precum iarba, frunzele, resturile rezultate din tunderea gardului viu, crengile subțiri mărunțite vor fi depozitate în saci, și scoase la poartă în ziua destinată deșeurilor biodegradabile, conform graficului de colectare, în limita a trei saci de 120l/colectare. Compostarea este o soluție eficientă pentru reciclarea deșeurilor vegetale și obținerea unui îngrășământ natural pentru grădină!

ATENȚIE

  • Deșeurile vegetale care depășesc cantitățile menționate mai sus se vor colecta contra cost.
  • Nu depozitați deșeurile vegetale la platformele de colectare a deșeurilor menajere!
  • Deșeurile vegetale care nu vor fi depozitate în saci sau legate în snopi nu vor fi ridicate!

”Pentru un Pitești curat este nevoie de muncă în echipă!”, transmit cei din administrația locală.

Sursă foto: FB Primăria Municipiului Pitești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sportivul piteștean Marius Cocean, mesaj de recunoștință pentru medicul Elvis Botu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: